torstai 24. toukokuuta 2012

Kohti suurempaa

Kun vuosi vaihtui, en tehnyt yhtään uuden vuoden lupausta.
Sen sijaan tein muutaman uuden vuoden toiveen. Toiveita, joiden toteutumisen eteen olin ja olen valmis tekemään töitä.

Nyt ensimmäinen niistä on toteutunut.

Meillä on uusi koti!

Tuskailut pienen kaksion tilaongelmista ja huonekalujen järjestyksestä jäävät unholaan, kun saamme liki 100 neliötä temmellystilaa. 4 makuuhuonetta, olohuone ja keittiö. Ja kaksi(!!) vessaa sekä kylpyhuone. Ja terassi. Ja parveke. Ja pieni oma piha!


Samalla taakse jää cityelämä, kun siirrymme 10 kilometriä kaupungista pois päin. Ja vieläpä toisen kunnan puolelle, o-ou. Tästä voisin kehittää kriisin. Kerrostalon asfalttipiha vaihtuu oman paritalon puolikkaan nurmikkopihaan isommassa rivi-ja paritaloyhtiössä, jonka keskellä on Pihlan unelma: oma leikkipuisto.
Meistä tulee lähiöperhe. Musta tulee lähiömutsi. Onhan mulla jo ulkoilupukukin.

En voisi kyllä tyytyväisempi olla. On jo aikakin ottaa se rohkea askel sinne, mihin olemme aina halunneet. Lähiölapsuuden viettäneenä toivon samanlaista lapsilleni; rauhalliset pihatiet, kavereita lähellä ja koulu kävelymatkan päässä, ilman vilkkaasti liikennöityjä teitä ja liikennevaloja. Ja metsä ihan kulman takana!

Siellä meidän on varmasti hyvä olla.
Kunhan saadaan kodista asumiskelpoinen ja kaunis. Kunnossahan tuo jo olisi noin teknisesti, mutta mikä ei silmää miellytä, joutuu tylysti tuhouslistalle.

Tästä projektista tulette kuulemaan.

lauantai 19. toukokuuta 2012

Vesihiisi

Vesihiisi sihisee kylvyssä.
Ei ilosta vaan inhosta.
Viimeisten kuukausien aikana Pihla on kehittänyt käsittämättömän pelon suihkua ja kylpyä kohtaan.
Ja äiti täällä ihmettelee, että MIKSI? Ja miten tästä pääsee eroon?

En pysty selkeästi osoittamaan aikaa, jolloin kammo alkoi, joten vaikea sanoa, onko joskus tapahtunut jotain mikä olisi pelottanut.
Se tässä on kaikkein oudointa, että vielä jokin aika sitten Pihla oli oikea vesipeto.

Se ihan ensimmäinen pesu.

Ehkä tämä on joku paluu juurille, sillä ihan vauvana Pihla ei kylvyistä nauttinut. Kai toista paleli ennen kun rintamaito kasvatti kunnon rasvat ympärille :)
Mutta siitäkin kauhusta selvittiin ja tyttö alkoi nauttia kylvyistä, erityisen paljon sitten, kun siellä pystyi jo jotain touhuamaan.


Vauvauinnissa aloitettiin Pihlan ollessa 6 kuukautta ja jatkettiin siellä aina viime kevääseen asti. Joka viikko tuli siis pulikoitua oikein urakalla ja tuolloin kylvyt kotonakin oli enemmän kun kivaa, hiustenkin pesu oli vain osa kivaa vesileikkiä.



Syksyllä käytiin satunnaisesti uimassa ja sama tahti jatkuu nyt, eikä siellä ole suuria ongelmia. Suihku ei ole sielläkään kaikkein kivointa, mutta uima-altaassa ei ole mitään hätää.

Mutta auta armias, jos pitää mennä kotona suihkuun. Ei auta vaikka naamioidaan pesuhetki "vesileikeiksi", on kuppia ja kannua sekä kaikki nuket kylpykavereina. Kun tulee aika kastella hiukset alkaa korvia hivelevä huuto: "ei tukkaa, pooooooooiiiiiiis!". Niin kauan on kivaa, kun ei itse tarvitse sinne veteen mennä.



Nyt suihkuhetket onkin meillä tarkkaan harkittuja ja tasajaolla toteutettuja toimenpiteitä, jottei kumpikaan vanhemmista ole se kamala hiukset kasteleva ihminen. Mutta kun ei vois pesemättäkään jättää, sen verran paljon Pihla luuhaa ulkona ja pitkin maita, että pakko on peseytyä.


Mitä me tehdään? Sanokaa pliis, että tää on joku vaihe ja muutkin on kokenut samaa,  että tää menee ohi ja Pihlasta tulee vielä oikea suihkuttelun ystävä.


Vaikka kylpeminen ei lempipuuhaa aina ole ollutkaan, niin kumman paljon siitä löytyy kuvamateriaalia :) 
Mikähän villitys meillä vanhemmilla on kuvata kylpevää lasta?!

tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappua, jee!

Jos pääsiäinen on merkki keväästä niin vappu on sitten kyllä merkki kesästä. Ja se jos mikä on kivaa.




Tänä vappuna meillä juodaan simaa serpentiinien ja ilmapallojen keskellä, kuunnellaan työväenlauluja, annetaan Pihlan ensimmäistä kertaa valita oma kaasupallo ja poksautetaan sivistyneesti vain yksi kuohuva. Tykkään.