maanantai 25. kesäkuuta 2012

Nyt sitä mennään

Nämä toistaiseksi tyhjät 40+ laatikkoa summaavat meidän tämänhetkisen elämän.
Vain vasara ja naulat puuttuu kuvasta.




Se on menoa nyt. Unelma odottaa.

Kunhan joku täyttäisi nuo laatikot.

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Lapsen maailma

Lastenhuoneen sisustus on yksi ehdoton suosikkikohteeni uudessa kodissamme.
Viimeinkin oma valtakunta pienelle ihmiselle ja kaikelle tavaralle. Viimeinkin paikka, jossa saa toteuttaa ihania ideoita!

Kuten aiemmin sanoin, huone itsessään on lattiasta kattoon valkoinen.
Myös kaikki isot kalusteet on valkoisia. Mutta sitten muualle mahtuukin väriä oikein yltäkylläisesti.

Tavoitteena on saada huoneeseen paljon väriä ja paljon eri värejä. Ei väliä mikä väri, kunhan on kirkas ja kiva. Purkkapallovärejä siis inspiraationa.
Ja nämä kaksi kuvaa.

Kuvat täältä ja täältä

Sängyn kanssa käytiin pitkää keskustelua; minkä kokoinen ja näköinen sänky?

Tähän asti Pihla on nukkunut pinnasängyssä, joka alkaa auttamatta jäämään pieneksi, eihän meidän hongankolistajien suvun nuorimmainen kohta edes mahdu sinne suorana makaamaan! :O
Joten päivitystä on tehtävä.
Mietintää käytiin lastensänkyjen, jatkettavien ja täyspitkien sängyn välillä.
Kussakin lienee hyvät puolensa, eikä vähiten lastensängyissä jotka nimensä mukaisesti on pieniä varten. Silti meidän suosikiksi nousi ihan täyspitkä sänky.
Koska Pihla ei todella mikään lyhyenläntä ole, ei takeita lastensänkyjen käyttövuosista ole. Eikä millään viitsisi ostaa kallista väliaikaista majoitusta, pinnasänky jääköön siinä ainutlaatuiseksi.

Siispä meillä ja Pihlalla tietenkin erityisesti on edessä totuttelu ihan uudenlaiseen nukkumiseen, Ikean Brimnes sängyssä.
Ikea

Tämän valitsimme pienen takalaidan ja järjestelyintoisen äidin ihailemien alalaatikoiden vuoksi (miten paljon sinne saakaan tavaraa piiloon, ihanaa!). Tarvitsee vain keksiä/värkätä/hankkia joku etulaitakin, sillä eihän tuo yömöyrijä heti kai paikallaan opi nukkumaan?!

Minkälaisissa sängyissä teillä muilla taaperot nukkuu?

Tarkoituksena olisi pitää huone mahdollisimman vähäkalusteisena, sängyn lisäksi huoneeseen tulee vain pieni hylly ja Ikean Expeditin hyllystä tehty istuin/hylly-yhdistelmä, johon pehmusteen kangasvaihtoehtoina tällä hetkellä nämä; Marimekon Räsymatto ja Eurokankaasta bongattu kiva kukonaskel-kuvioinen Nevada.

Kuvat Ikea, I heart Organizing, Marimekko, Eurokangas

Eri tekstiileissä sitä väriä sitten tuleekin näkymään.
Lattialle virkkaan maton, ehkä pinkin, ehkä keltaisen. En tiedä vielä.
Päiväpeitto on varmastikin valkoinen, mutta sen päälle tulee väriä ja retroa. Nimittäin ristipistotyynyjä :) Kaksi näistä on jo työn alla, puput mulla, siili äidilläni. Ehkä lisääkin olisi kiva saada, ainakin tuo bambi. Mutta kunhan nyt teen tuon ensimmäisen :)

Vervaco / Kirjokas


Sellainen pienen ihmisen oma huone.
Toivottavasti lapsikin tykkää.

P.S. Pahoitteluni, jos jonkun selain näyttää blogini tekstit ihme koukeroisena ja rumana. Jostain syystä blogger on päättänyt vaihtaa mun fontin Safarissa, mutta ei Firefoxissa tai Chromessa.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kuultua

Sattuipa eräänä päivänä, että hävittäjälentäjä lensi kotimme yli.
Ja siitä se ajatus sitten lähti...

Toim. huom. k=t, r=l

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Oi olohuone

Oi olohuone, joka viimein olet sellainen, josta olen haaveillut.

Valkoiseksi maalattu parketti.


Seiniin tulee kahta valkoista, suurimmalta osin vaaleampaa, mutta yksi seinä tummemmalla. Ja siihen pieni jippo.



Valkoiset kalusteet. Ja väripilkuksi turkoosi.


Myös ihan vähän haaleaa persikkaa/vaaleanpunaista. Kaikkea kivaa ja kaunista tietty.

Kuvat Ikea, Iittala, Pentik, Prettypegs

Sohvamme, harmaa Ikean Karlstad olisi niin kiva tuunata Prettypegsin uusilla jaloilla. Samalla tulisi lisää väriä olohuoneeseen, muttei kuitenkaan liian päällekäyvästi. 

Seinille en ehkä tahdo mitään. Korkeintaan yhdelle pienelle seinän pätkälle joku juliste tai taulu. Kuvissa panostetaan sitten toisaalla...

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kansissa

Koko remonttiprojekti haaveineen, suunnitelmineen, budjeteineen on talletettuna yksiin kansiin. Sieltä löytyy aikataulut, maalien merkit ja värit ja huonekohtaiset sisustussuunnitelmat. On laskelmia pinta-alasta, on tapettinäytteitä, on ilmalämpöpumppufirman yhteystiedot.

Kaikki mitä tässä hommassa tarvitaan.
Tämä kädessä oloni on tehokas ja järjestäytynyt.



Sisällöstä tulette kuulemaan lähipäivinä paljonkin.

torstai 7. kesäkuuta 2012

Sekaisin väreistä

Remontti uudessa kodissa etenee mukavaa tahtia ja viimein ollaan siinä vaiheessa, että saadaan alkaa laittaa uutta pintaan.
Vaikka yksi mehukas osa remontointia onkin se kun vanha tapetti irtoaa isoina paloina(!!) on se silti niin turhauttavaa, kun mikään työvaihe ei aluksi ole edistystä, vaan päinvastoin "hyvien" pintojen tuhoamista.

Mutta nyt on tuhot tehty ja voidaan kulkea kohti uutta.
Tai melkein uutta. Sillä harmaasta en luovu. Vanhakin koti oli harmaalla väritetty ja sama linja jatkuu uudessakin. Mutta sentään jotain muutakin väriä tulee joukkoon, eikä vaan mustaa ja valkoista.


Semmoisia. Nyt kun ne kokoaa tähän yhteen niin aika yksitoikkoiseltahan tuo näyttää, mutta voihan sitä kutsua johdonmukaisuudeksi ja eheäksi kokonaisuudeksi :)
Näitä värejä löytyy siis keittiöstä, olohuoneesta, työhuoneesta ja meidän makuuhuoneesta, toiset seinillä, toiset aksenttiväreinä huonekaluissa tms.

Mutta Pihlan huoneessa päästetäänkin sitten oikein kunnolla värit valloilleen.
Jotain tämän suuntaista.


Valkoisten seinien, katon ja lattioiden sisälle tulee värien kirjo, ihania kirkkaita purkkapallovärejä. Tätä sisustusta odotan ehkä eniten, viimeinkin pääsen toteuttamaan kauan muhineita ajatuksia lastenhuoneen sisustuksesta!!

Toinen haavemaa ja unelmien sisustuskohde onkin sitten ihan minun oma. Nimittäin askarteluhuone. Ja siellä aion toteuttaa sellaisia sisustusunelmia, joita en muuhun kotiin halua. Kaikki alkaa tapetista, jonka tunnelmassa koko huone rakentuu toivottavasti ihanaksi unelmahuoneeksi.

Pip Studion Shabby Chic-tapetti

Tästä se lähtee.
Seuraavaksi ajatustyö siirtyy luvallisesti sisustuspuolelle. Fyysisesti siirryn maalaamiseen, sillä sitä pinta-alaa kyllä löytyy aikalailla seinistä ja lattioista...