tiistai 7. toukokuuta 2013

Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu

Oma piha on aika kiva. On kivaa kun tilaa on seinienkin ulkopuolella.

Mutta olis kiva jos se oma piha myös näyttäisi kivalta.
Tältä meillä näyttää nyt. 



Pääsee piha ankeudessaan oikein kunnolla esille kun ei edes vielä ole lehdet puissa ja nurmikkokin kituu.
Edellinen omistaja oli naapureiden puheiden mukaan jonkin sortin hortonomi ja noissa erittäin karuissa kukkapenkeissä on joskus komeillut hienojakin juttuja. Tiedä sitten mitä niille tein, ehkä revin kaikki kukat rikkaruohoina pois?! Kuitenkaan viime kesänä meillä ei ollut kovinkaan nättiä.

Nyt pitäisi korjata asia.
Vihreän ruohon lisäksi haluaisin yhden ison kukkapenkin, joka tulisi pihan perälle.
Tämän tilalle...



... jotain tällaista.

kuvat täältä ja täältä
Polttavin kysymys kuuluu tietenkin: Miten tällaiseen lopputulokseen pääsee?
Hetki sitten olisin vielä vastannut ettei hajuakaan, mutta nytpä onkin. On jaloritarinkannuksen, tertturuusun, arovuokon ja monien muiden haju.

Ja tästä käy kiittäminen työkaveria, jonka peukalo on erittäin vihreä ja jolla riittää selvästikin taitoa näihin hommiin.
Innokas puutarhuri tarjoutui tekemään oikein kunnon suunnitelman istutuksia varten ja nyt ne on mulla ihailtavana yhdessä erilaisten lehtien ja puutarhakirjojen kanssa.



Mä oon hurahtanut. Haluan niin paljon kaikkia kauniita kukkia pihaan. Tiesittekö että tällaisiakin narsisseja on?! Oi, olen rakastunut.



Nyt kun joku vielä mylläisi koko pihan, tekisi perustukset kukkapenkille ja laittaisi uuden nurmikon. Terassin aidatkin pitäisi kaataa. Ja pari puskaa kitkeä pois. Ja koivun kanto irrottaa. Huh. Toivottavasti pian on jotain lopputuloksia esiteltäväksi...

torstai 2. toukokuuta 2013

Työväki juhli

Vappu tarjosi herkkua joka suunnasta; molemmat työtä tekevät vapaalla ja mahat väärällään sokeria ja muuta hyvää.

Kyllä kelpasi.
Taustamusiikiksi viritettiin KOM-teatterin laulut, etunenässä tietenkin Kansainvälinen. Sitä ei käy kieltäminen, että kyllä vaan työväen laulut kuuluu mun vappuun. Syytän jo äidinmaidosta imettyjä vaikutteita.

Päässä oli Pihlan tekemä Maija Poppas-henkinen vappuhattu, torilla toki myös valkolakki.

Suu napsasi mansikan, hattaran, tippaleivän, munkin ja kauan odotettujen kevään ensimmäisten grilliherkkujen tahtiin. Makkaraa, mitäs muutakaan.

Mahassa kupli sima, alkoholiton kuohari ja pienet jalat.


Muistoksi jää Pihlan itse valitsemat vappukoristeet; psykedeelinen kukkakuvioinen viiri, prinsessalinna-kaasupallo ja ihana retronaamari.