maanantai 9. elokuuta 2010

Kyllä maalla on mukavaa

Kotona taas!
Kahden ja puolen viikon reissaaminen on taaksejäänyttä elämää ja täällä pikkuhiljaa palaillaan arkeen ja tavalliseen elämään. Onneksi Mikolla on vielä tämä viikko lomaa, niin saadaan yhdessä laskeutua matkapilvistä.
Tänä kesänä ollaankin päästy ensimmäistä kertaa kunnolla lomailemaan yhdessä, kun Mikolla on elämänsä ensimmäistä kertaa 4 viikkoa kesälomaa putkeen :) Kivaa, kun pääsee nauttimaan tuollaisista vakituisen työn hedelmistä. Ja siitä, että loman saa silloin kun haluaa... Vaikka mä kai periaatteessa olenkin "lomalla" kai kokoajan, vietän mäkin lomaa nyt :) Ja onhan se kyllä lomaa tavallisesta arjesta, kun meitä on kokoajan kaksi Pihlaa hoitamassa. Ja reissussa hoitajia oli parhaimmillaan viisi :)

Suurin osa matkasta kului Hailuodossa. Hailuoto on saari Oulun edustalla, Suomen Havaiji sanon minä. Pappani oli sieltä kotoisin ja olin itse 3 kuukautta kun mut sinne ensi kerran vietiin. Mikkokin on jo 6 kertaa käynyt siellä, itselläni on vain yksi kesä jäänyt välistä! Nyt Pihlakin menetti Hailuoto-neitsyyden ja kivaa oli.


Koska olen viettänyt niin monta kesää Hailuodossa ja seudut on hyvin tuttuja, on välillä vaikeeta nähdä muuta kun mökki ja sen ympyrät. Silloin kun Mikko ekan kerran kävi Hailudossa aukesi mullekin pitkästä aikaa uusi näkökulma Luotoon, kun Mikko ihasteli näkemäänsä. Kaunista siellä kyllä on, uimarannat kilpailee todellakin Havaijin rantojen kanssa! Onpa Hailuoto kokonaisuudessaan nimetty yhdeksi Suomen Kansallismaisemista.


Oikeasti parasta Hailuodossa on kyllä mökki ja touhut siellä. Mustikat kuuluu ehdottomasti ruokavalioon, samoin savusiika ja kaurapuuro. Ja pikkuiltanen! :)


Siinä meidän ensikertalainen :) Keskellä suvun vanha ja varsa, Pihla 5kk ja mummo 86 vee. Mummo oli paras lapsenvahti, Pihla tykkäsi kovasti mummon leikityksistä, "Vinksin vonksin"-loru ja vaaksanmitta tuli tutuiksi :) Lauttamatkasta Pihla selkeästi nautti kovin :D



Rufus nautti suunnattomasti kesälomastaan Hailudossa. Sehän meni sinne jo juhannuksena mummin ja taatan kanssa ja sopeutui mökkielämään oitis. Siellä se oleili pääasiassa ulkona ja nautti kun sai jolkotella milloin pellonlaidalla milloin metsässä. Uimassakin sitä käytettiin :) Onneksi Rufus tuli harjoittelemaan kaupunkielämää ensin äitini omakotitaloon, ettei suoraan tuolta luonnonhelmasta riistetty sitä kerrostalokaksioon.

Kaikenkaikkiaan Hailudon osuus lomasta oli menestys, juuri sitä toivottua joutenoloa enimmäkseen.
Yksi henkilökohtainen loman kohokohta oli ehdottomasti: 


Yatzy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.