sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Matka muistoissain...

Kaksi vuotta sitten tähän aikaan oltiin jossain ihan muualla. Kirjaimellisesti maapallon toisella puolella.
Vietettiin kaksi viikkoa häämatkalla Havaijilla.
Kun tarpoo tuolla pakkasessa, tai tällä hetkellä tihkusateessa ja liukkailla kaduilla, ei voi olla palaamatta mielessään Havaijin helteisiin ja lämpimiin merivesiin.

Tulkaa siis matkaan kuvamatkalle Havaijille! :) Taustamusiikiksi kuville kuuluu ehdottomasti Jason Mrazin "I'm Yours", joka soi nonstoppina reissumme aikana. Sitä kuunnellessa sydän menee sykkyrälle ja todella palaan mielessäni Havaijille.




Ensimmäinen viikko vietettiin Oahun saarella, Honolulussa. Hotelli oli Waikiki Beachin edustalla ja Honolulun ytimessä. Käytiinkin joka päivä vähintään kerran uimassa kaupunkiretkeilyn lomassa. Ja surffattiin! :) Honolulu oli niin täydellinen kohde meille, ranta- ja kaupunkiloma samassa.
Toinen viikko oltiin Mauilla, missä keskityttiin sitten lähinnä siihen rantalomailuun :)

Rantaloma oli ihan uusi tuttavuus meille, mä oon ollut kerran Turkissa joskus 10-vuotiaana, Mikko  lapsena paljonkin Portugalissa, mutta yhdessä vain kaupunkilomilla.
Havaijilla meri ja rannat hurmasikin meidät ihan täysin. Vesi oli niin ihanan turkoosia ja kirkasta. Ja lämmintä, melkein 30 asteista!


Isoimman vaikutuksen meihin teki snorklaus. Ei oltu kumpikaan koskaan snorklattu ja suhtauduttiin hieman epäilevästi siihen, mitä sellaisissa mustissa möteissä jota pinnan alla näkyi olisi katsomista? Mua myöskin hirvitti ihan kamalasti alkuun pään pinnan alle laittaminen ja siitä putkesta hengittäminen, meinasin olla menemättä kokonaan. Mutta onneksi menin, sillä se oli mahtavaa! Ne todella onnettomilta näyttävät mustat mötit oli upeita koralleja joiden ympärillä oli tajuton määrä kaikkia mereneläviä! Niin upeaa! Lopulta nautin siitä pään pinnan allekin laittamisesta todella paljon, oli ihanaa kun tuli täysi hiljaisuus. Pääasiassa snorklattiin rannalta käsin, mutta Mauilla tehtiin päiväretki merenalaiselle tulivuoren kraaterille ja siellä jos missä riitti nähtävää. Mä onnistuin näkemään jopa riuttahain!!


Snorklausretkellä päästiin samalla ihailemaan valaita, silloin oli ryhävalaiden "sesonkiaika" ja niitä oli todella paljon! Oli ihan uskomatonta nähdä läheltä sellainen jättiläinen, kaunis eläin!


Mauilla myös ajeltiin paljon, mm. "Road to Hana", hieman yli sadan kilometrin matka Hanan kylään läpi sademetsien. Kesto 3 tuntia, yli 50 siltaa, yli 600 mutkaa, lukemattomia vesiputouksia. Kiireetöntä ajelua ja maisemien ihailua. Huoh, sellaisen päiväretken voisin ottaa koska vaan katkaisemaan arjen :)


Kaiken kaikkiaan ihana matka. Juuri oikeanlainen häämatka, sellaista "once in a lifetime" henkeä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa täydelliseltä.
    Näyttää houkuttelevalta.
    Ja Jason Mraz kruunaa tunnelman :)!
    Hienoja kuvia, niiden mukana on varmasti helppo mielikuvamatkustaa takaisin..

    Meidän piti lähteä jonnekin lämpöiseen omatoimi-reissaus-häämatkalle, puolitoista kuukautta häiden jälkeen kun oli sopivasti talviloma (olisin halunnut viedä Miikan vaikka Goaan kun se ei ole vielä käynyt siellä, toinen vaihtoehto oli Sumatra), mutta tein päivä häiden jälkeen positiivisen raskaustestin, ja koska kaukomatka yhdistyi molempien mielessä rentoiluun ja drinkkien siemailuun samettisella rannalla, päätettiin siirtää se ja oltiin sen sijaan viikko Ateenassa. Mikä oli hyväkin, Ateena on mieletön kulttuuripaikka, ja hotelli oli aina kävelymatkan päässä, olisi harmittanut enemmän oksennella Palolem Beachilla eikä patikoinnista olisi kuitenkaan tullut mitään ;)..

    Mutta joku päivä vielä mennään kahdestaan.. Huoh.. Sit kun pikkutoukat on vähän vanhempia..

    Havaijista puheenollen, satutko pitämään elokuvasta 'Aina Eka Kerta'?

    VastaaPoista
  2. Kiva, että postauksesta oli iloa muillekin kun mulle itselle :D

    Niinhän se on, että tällaiset reissut, puhumattakaan omatoimireissaamisesta on taaksejäänyttä elämää lapsien myötä. Onneksi ei kuitenkaan lopullisesti, mä jo "salaa" suunnittelen matkaa, joka voidaan tehdä taas kaksin... Haluaisin juurikin Aasiaan, sinne jäi reppureissut tekemättä... Haaveilu on puoli ruokaa, mielessäni matkaan moneen maahan :)

    Aina eka kerta on ihana! Ja sai vielä uuden ihanuuden meidän Havaijin reissun jälkeen, niitä maisemia ja paikkoja kelpaa ihailla.

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.