perjantai 11. helmikuuta 2011

Heihei perhepeti!

Kun Pihla nyt lähestyy yhden vuoden ikää, hiipuu samaa tahtia mun innostus perhepetiin.
Pihlahan on nukkunut meidän välissä oikeastaan koko ikänsä, pinnasänky on ollut käytössä harvakseltaan.
Nyt alkaa kuitenkin tila loppua kesken, nenä parkani on kohta vino ja reiteen ei mahdu enää mustelmia.

Tässä joutuu vaan viitseliäisyys testiin, sillä onhan viereen nukuttaminen paljon helpompaa kuin omaan sänkyyn. Sinnikkäästi sitä kuitenkin reenataan, niin äiti ja isä, kuin Pihlakin. Ja ihan hyvin se on mennyt, toisina iltoina jopa helpommin kuin viereen nukuttaessa.
Ja ah autuutta, saadaan nukkua leveästi! Ja saan kyhnätä Mikon kainalossa, aiemmin kun ollaan nukuttu sängyn eri laidoilla :)

Tämän siirtymävaiheen kunniaksi pinnasänky sai uutta lookia.
Itse pinnasänky on Sievän Pikkupuu. Sängyn valintaan vaikutti paljon se, että avonaisia reunoja oli vain yksi. Silloin ajattelin, että ei tarvittaisi mitään reunasuojaa. Noh, toisin kävi. Pihla ehti yhden yön nukkua siinä ja sen yön aikana autoin tytön jalan/jalat/käden pois pinnojen välistä aika monta kertaa...
Joten piti tuunata pinnasuoja.


Reunus on Ikeasta, eikä se sopinut malliltaan pinnasänkyyn eikä kelvannut tyyliltään mulle. Siispä valkoinen kangas peittää nyt suojuksen ja sen saa kiinni pinnoihin satiininauhoilla.

Tähän asti pinnasänky oli vailla päiväpeittoa, näkyvillä milloin mikäkin pussilakana. Jo kesällä sain idean päiväpeittoon, jonka toteutin näinkin nopealla aikataululla :)


Peitto on yksinkertainen, lakanakangasta vanulla pehmustettuna, ei mikään mestariluomus :) Mutta ei se mitään, koska koko peiton idea on tuo pitsiliina. Se on siskoni kirpparilöytö, ostaessa ihan eri värinen. Sisko poisti monista liinoista värit, tavoitteena haaleat sävyt ja tämä ei sopinut muihin liinoihin joten sain sen. Juuri mun väri, tykkään hurjasti!

Että on sitten ainakin puitteet kunnossa. Vielä kun saisi sen nukkumispuolen kuntoon. Ennenkaikkea tytön nukkumaan koko yön putkeen. Pihla syö edelleen muutaman kerran yössä ja aina välillä kukkuu muutenkin hereillä. Miten sen saa nukkumaan?!?

1 kommentti:

  1. Tsemppiä muutokseen! Meilläkin käytiin unikoulua joulun jälkeen ja yösyömiset saatiinkin jo ihan hyvin kuriin. Muutaman viikon takainen vatsatauti vei kuitenkin kaikki opit mennessään, ja nyt syötänkin 1-2 kertaa yössä. En vaan jaksa nyt vielä ottaa koulua uusiksi, joten näillä mennään hetken aikaa ainakin..

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.