lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kenen joukoissa seisot?

No, miten on?

Vappu on yksi mun suosikkijuhlista, ihana keväinen ja iloluontoinen tapahtuma.
Syitä vapunjuhlintaan on monia.
On työväen vappu
Ylioppilaiden vappu.
Teekkarivappu.
Poliittinen vappu.
Uskovaisten vappu.
Herkkuvappu.
Krääsävappu.
Kännivappu.
Muuten-vaan-vappu.

Henkilökohtaisesti ajaudun enemmän tuonne työväen vapun suuntaan. Lapsena meillä kuului vappuun marssi ja työväenlaulujen kuuntelu. Edelleenkin vapunpäivänä kuuntelen vähintäänkin Taistojen tiellä ja Kansainvälisen. Niistä vappu on tehty.

Ja simasta ja munkeista. On ihan huippua, että Suomessa juhlalle kun juhlalle on kehitetty oma ruoka :) Sima on aivan mielettömän hyvää ja sen hohto onkin ehkä juuri siinä, että sitä juodaan vain kerran vuodessa :)
Mutta mikä ihme siinä on, että nakit ja perunasalaatti on vappuruokakin? Kumpana sitä syötiin eka vappuna vai uutena vuotena? :)
Ja hattaraa pitää aina saada!


Toisaalta ylioppilaiden juhlanakin tästä tykkään, koska tykkään laittaa lakin päähän vapputorireissulle vappupäivänä (joka on muuten se oikea aika käydä torilla ;) ). Tässä äidillä on oma vaikutuksensa, lapsena ihastelin aina vappuna äidin ylioppilaslakkia :)


Teekkareiden vappujutuille en juurikaan lämpene. Inhoan Tamppia väkisin kauppaavia muka-hauskoja tyyppejä. (Vaikka tänä vuonna Tampin idea on ihan hauska, ihana nostalginen lauantaipussi!) Eikä se kastekaan niin hieno ole. Mutta Tampereen vappu taitaa olla aikalailla teekkarivappu musta huolimatta :)
Uskovaisten vapusta lienee paras jättää mielipiteet kertomatta. Sanottakoon vaikka niin, että sen verran mitä raamattua olen lukenut, ei siellä vappua juhlittu.

Kännivappu oli ennen se paras vappu. Kaukana on ne ajat :) Viime vuonna oltiin kiltisti pienen 2-kuisen Pihlan kanssa kotona simalinjalla, tänä vuonna ostin jopa yhden kuoharipullon :)

Pihlan ensimmäinen vappu.
Krääsävappu sen sijaan ihastuttaa ja vihastuttaa. Myönnän rakastavani kaasupalloja. Olen sellaisen ostanut melkein joka vuosi. Ja nyt saan ostaa Pihlalle :) Muuta krääsää vihaan, varsinkin sitä suihkuserpentiiniä ja niitä maahan pamautettavia pommeja vai mitä lie.

Pihlan tämä vuoden pallo, elämänsä ensimmäinen iso pallo.

Millainen vappu teillä muilla on?
Oli se sitten mikä tahansa tai vaan ihan tavallinen päivä, haluan toivottaa teille...

6 kommenttia:

  1. Omalta osaltani tämä ilta menee töissä ja autoillessa. Huomenna sitten juhlistamme vappua vappubrunssilla tietysti lakit päässä. Kaupungillakin käydään vaikka sataisi, onneksi brunssia syödään äitini luona ihan keskustan vappuhulinan keskellä, joten sitä näkee sitten ikkunastakin jos sää on kurja.

    VastaaPoista
  2. "Mutta mikä ihme siinä on, että nakit ja perunasalaatti on vappuruokakin? Kumpana sitä syötiin eka vappuna vai uutena vuotena? :)"

    Vai juhannuksena? Monikäyttöinen ruoka :)

    Meidän vappu on kotivappu, viisikuisen kanssa helponta ja rentouttavinta näin :) Tosin kummitäti on ostanut pallon ja mummu viipperän, joten varmaan täytyy käydä heittämässä vaunulenkki ihan "kylillä" saakka esittelemässä niitä :D

    Uskovaisten vappuasiaan haluaisin kommentoida, että termi oli kyllä mulle uusi, ettei sellaista ehkä erikseen olekaan, tai siis että miksi olisi. Itse ajattelen, ettei vappuna tarvitse olla vastakkainasettelua. Jos teet työtä, saat myös juhlia työn juhlaa. Ja toisaalta vappu on nykyään paljon myös opiskelijoiden juhla, muidenkin kuin teekkareiden. Pääasia on kuitenkin, että viimeistään vappuna ihmiset kuoriutuvat talvitakkiensa tai ainakin talvifiiliksensä alta, satoi tai paistoi. Se on ihanaa!

    Ihana on myös Pihlan pallo! Hyvää vappua!

    VastaaPoista
  3. Ai hei, tää linkki piti laittaa sulle. Ei oo ihan sama juttu kuin oikea kaasupallo, mutta aika mainion idean on Kotilo blogiinsa bongannut:

    http://kotilonkolo.blogspot.com/2011/04/helium-eternal.html

    VastaaPoista
  4. kyllä työnantajan tarjoama vappurieha kaiken muun ilonpidon päihittää! ;)

    VastaaPoista
  5. Tuulia; Vappubrunssi on kyllä ihana idea, kävinkin teidän brunssin kuvia jo ihailemassa :) En tiedä miksen itse ole koskaan moista organisoinut, vaikka brunssi on ehkä nerokkain ateriakeksintö ikinä :)

    Lau; Ei kai juhannuksena nakkia ja perunasalaattia syödä? Tai ei meillä ainakaan koskaan oo syöty :) Kotivappu on paras vappu. Ja uskovaisten vappu oli ihan oma termini, mutta se näkyi taas eilen oikein hyvin keskustassa, kun Jeesus-marssi oli käynnissä. Mutta onhan vappuna kaikilla oikeus marssia :)

    ompu; Epäilemättä.. Ja tähän saan varmasti tuntuman seuraavina vappuina :)

    VastaaPoista
  6. En oo ihan varma noista juhannusnakeista, mutta tuntuu että olis joskus jossain ollu juhannuksenakin tarjolla. Sama se, tunnustan että tykkään :)

    Vai oikein Jeesus-marssi, hämmentävää. En ole itse moiseen vappuna törmännyt, mutta antaa kaikkien kukkien kukkia :)

    Meidän perheen kutsui anoppi vappupäivänä "brunssille" klo 9:30.. Ei menty, nukuttiin vielä hetki kun pikkumies antoi siihen armollisesti mahdollisuuden. Iltapäivällä sitten vaunuteltiin varsin kirpsakassa säässä, mutta pääsipähän poika viipperöineen ja palloineen näyttäytymään, jee!

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.