lauantai 5. kesäkuuta 2010

Raparperi rokkaa

Mä tykkään ihan hirveästi raparperista. Tykkään siitä, että makeakin juttu saa ihanan kirpsakan maun raparperista. Piirakka ja kiisseli on ihan suosikkejani. Niistä tulee niin ihana alkukesän fiilis. Olisin ikionnellinen, jos raparperia voisi kasvattaa parvekkeella. Nyt tosin päätin pakastaa alkukesän fiilistä ja laitoin pari pussia valmiita raparperipaloja pakkaseen. Jos sitten syksyn kylmässä herkuttelisi :) Voisi vaikka Pihlalle maistattaa jo talvella... Vai säilyyköhän se pakkasessa kuinka kauan?

Tänään tein uudella reseptillä raparperikakkua. Ohje on Marthan Rhubarb Upside-down cake. Resepti löytyy täältä. Sieltä löytyy myös video, jossa Martha tekee itse kyseisen kakun :)
Idea kuullosti niin hauskalta, kakku käännetään ylösalaisin valmistuksen jälkeen. Siispä Pihla päiväunille ja äiti leipomaan.

Tässä lopputulos. Kuvat Mikon käsialaa.


Yllättävän helppotekoinen kakku. Valitettavasti mun raparperit ei ollut yhtä punaisia kuin Marthan, mutta toimii se noinkin. Päällinen (tai se pohja ;) ) on ihanan pehmeää ja raparperit superherkullisia. Itse kakkuosa oli megahyvää! Liekö siinä syynä se, että taikinaan tuli kermaviiliä. Se oli ihanan kosteaa. "Moist" niinkuin amerikassa sanotaan. Mä tykkään siitä sanasta :) Ja sit pohjalla oli rapsakka kuori. Ah. Tosi herkkua.

Suosittelen lämpimästi! Voisiko vielä yöpalaksi syödä vähän?! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.