maanantai 29. marraskuuta 2010

Kultturelli Mai

Mulla on yksi suuri intohimo: musikaalit.

Kaikki alkoi varmaankin Disneyn piirretyistä, jotka on kuin musikaaleja lapsille. Muistan vieläkin ulkoa lauluja niin Pienestä Merenneidosta kuin Kaunottaresta ja Hirviöstä. Eikä ne ole jääneet pois, omistan monet piirretyt DVD:llä ja toivottavasti Pihla tykkää katsella niitä joskus.

Jotkut varhaiset teatterissa nähdyt musikaalitkin on mielessä, Max ja Moritz erityisesti. Eija Ahvo ja Susanna Haavisto esitti parivaljakkoa ja muistan edelleen miten toinen niistä kiipesi palotikkaita ja lauloi :)
Teininä mun maailmaa taas ravisutti Virgo. 14-vuotiaana ajattelin sen olevan hienointa mitä on. Osasin ulkoa kaikki laulut siitäkin :)

Myös musiikkielokuvat on lähellä sydäntäni, korvaa hyvin teatterikokemukset :) Grease lienee se ykkönen, mutta Moulin Rouge, Sound of Music ja  Dream Girls nousee myös korkealle.

Parikymppisenä pääsin viimein ensimmäistä kertaa ulkomaista musikaalia. Paikka oli Lontoo ja musikaali legendaarinen Phantom of the Opera. Ja miten ihana se olikaan!! Ei ole suotta Phantom niin suosittu, siinä vaan on sitä jotain.
Phantomin lisäksi oon nähnyt muutaman muunkin shown ulkomailla; Chicago, Spamalot (mahtis!) ja Avenue Q.

Nyt pitkästä aikaa kävin katsomassa suomalaisten taidonnäytettä ja voi miten viihdyin! Tampereen työväen teatterissa pyörii Chicago ja nostan kyllä hattua kyseiselle produktiolle. Chicago on mun musikaali-innostuksen yksi suurin juttu, elokuva on parhautta ja Lontoossa nähty teatteriversio huippu. Mutta täytyy sanoa, että joissain osissa West End kalpenee Hämeenpuistolle ;) TTT:n Chicago oli tosi näyttävä ja yllätyksekseni laulut oikeasti toimi. Ei särähtänyt juuri mikään suomennos korvaan, mikä on aika hyvin se huomioon ottaen, että osaan yllättäen kaikki Chicagonkin laulut vaikka unissani :)

Sellainen on mun intohimo :) Hassua sinänsä, koska en ole kyllä itse yhtään musikaalinen :D

Tässä vielä pieni makupala Chicago-elokuvasta, biisi joka jää taatusti soimaan päähän :)


Onko siellä muita musikaaleihin hullaantuneita? Vai mikä on sun intohimo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.