tiistai 14. joulukuuta 2010

10 yötä jouluun on...


Pari päivää hujahti ohi heikossa olossa, ei mahda mitään, joulun allakin täytyy joskus sairastaa :(
Omana heikkona hetkenä sängyn pohjalla, ja myös niinä parempina hetkinä, on hyvä ajatella niitä, joilla on asiat on ehkä huonommin kuin itsellä. (Hieman kökkö lause, mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan :) )

Sain LauraIrinalta haasteen, joka lähti liikkelle K:n blogista. Haaste on yksinkertainen: Tänä jouluna tee jotain hyvää muille ja lahjoita hyväntekeväisyyteen. Tapojahan on monta, kukin valitsee oman tyylisensä ja itselleen sopivan tyylin.
Ehdottomasti paras haaste, mitä blogeissa on liikkeellä!

Liityin raskausaikana Unicefin kuukausilahjoittajaksi, kun tuntui, että oma lapsi on niin etuoikeutettu syntyessään hyvään perheeseen hyvinvointivaltiossa.
Näin jouluna tuntuu kuitenkin kivalta antaa vielä jotain lisää, onhan joulu "antamisen aikaa" ja jotenkin se oman lapsen etuoikeutettu asema korostuu vielä enemmän, lahjoista ei varmasti ole pulaa.

Siispä valitsin omaksi lahjoituskohteeksi Joulupuu-keräyksen.


Halusin ostaa lahjan Pihlan ikäiselle lapselle ja valitsin sellaisen, mistä uskoisin Pihlankin tykkäävän.


Paketista löytyy siis Fisher Pricen kilppari, johon saa palikoita sovitella. Karkkimainen paketti kiikutettiin sitten Keskustorille.

Oikeassa olin sen suhteen, että Pihla kyllä tykkäsi lelusta, siitä todisteena tytön tyypillinen "nyrpistys" kun joku on tosi kivaa :) Kovasti Pihla lelua ihaili ja olisi halunnut varmasti leikkiä. Sitten ei ollutkaan enää niin kivaa kun lelu otettiin pois ja laitettiin pakettiin. Onneksi lahjanarulla leikkiminen vei pahan mielen pois :)

Aion ottaa tästä joka vuotisen perinteen, saa Pihlakin opetella muille antamista ;)

Nyt on teidän vuoro!

Haastan mukaan:


Ja kaikki muutkin kynnellekykenevät mukaan vaan! Tähän osallistumiseen ei blogia tarvita :)

6 kommenttia:

 1. Ompas todella hieno haaste idea! Lähdenpä tästä kehittelemään ideaa, että miten sitä tänä jouluna tekisi jotain hyväntekeväisyyttä =) Kiitos Maj, että muistit blogiani tällä =)

  VastaaPoista
 2. Juuri sopivasti eilen tein vielä yhden hyvän teon ennen lomille lähtöä: http://kaksikaunista.blogspot.com/2010/12/jouluhaaste_14.html

  VastaaPoista
 3. Loistohaaste! Kiitän ja kuittaan :) Mullakin oli tarkoitus osallistua tähän Joulupuu-keräykseen ja ottaa siitä jokavuotinen tapa just siksi, että meilläkin poika oppisi antamaan, mutta kuinka ollakaan se meni sitten tänä vuonna ohi (ensi vuoden seinäkalenteriin olen jo muistutuksen laittanut ;) ). Yritän kehitellä sitten jotain muuta piakkoin, että ehdin haastaa muitakin! ;)

  VastaaPoista
 4. Hyvä haaste, otan sen vastaan! :) Yritän juuri keksiä sopivaa hyväntekeväisyyskohdetta, vaihtoehtoja tuntuu kyllä olevan paljon.

  VastaaPoista
 5. Oikein kiva haaste, hienoa että ihmiset lähtevät mukaan tekemään hyvää! :) Ihana blogi, kurkkasin jo toiseenkin ja rakastuin niihin töppösiin <3

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, upeaa ja mahtavaa, kun osallistutte haasteeseen!!

  VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.