tiistai 17. toukokuuta 2011

Kuvaushaaste

Passikuva.
Mikä kamala asia jo aikuisellekin. Entäpä sitten 1-vuotiaalle? Mahdottomuus.

Pihlalle pitäisi hankkia passi. (Miksi? Siitä kerron pian! :) ) Ja passiin tarvitaan se pirun kuva. Luulisi, että sellaisen nappaisi nopeastikin, mutta ei todella. Kriteerit on hirvittävän tiukat. Ja kuvattavan kärsivällisyys hyvin rajallinen.

(Kuvausvaatteita ei suunniteltu blogin ulkoasun mukaiseksi ;) )
Onneksi meiltä löytyy kunnon kalustoa kuvien ottamiseen, ei tarvitse mennä valokuvaamoon tätä varten. En uskalla edes ajatella millainen huuto ja millaisia kuvia siitä tulisi, jos joku vieras ne ottaisi :)

Ei siis todellakaan mikään helppo juttu. Ensimmäisellä yrityksellä saatiin aikaiseksi näiden esillä olevien kuvien kaltaisia kymmeniä. Eikä yhtään perusilmeellä olevaa ja oikein valaistunutta. 


Mitähän tästä oikein mahtaa tulla?! :) Saa nähdä onnistuuko yksikään kuva ja saadaanko koko passia hankittua... Ihan tyhmää, että lapsia ei saa enää liittää vanhempien passiin. Toisaalta, omaani en haluaisikaan muuttaa, koska siinä on erittäin onnistunut kuva! :D

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

We tried to take pictures of Pihla for a passport. Not a success :)
The criteria for a photo are very strict and I just hope we manage to get one decent
shot of her so we get the passport :)

4 kommenttia:

  1. Meillä oli sama ongelma aikanaan tytön ollessa 9kk. Mentiin sitten kuvaamoon ja se oli niin jännä paikka että tyttö istui vaan nätisti hiljaa paikoillaan ja saatiin hyvä kuva.

    VastaaPoista
  2. :) Täytyy ehkä kokeilla samaa...

    VastaaPoista
  3. Meilläkin kävi noin! Kävimme kuvaamossa ottamassa kuvat ja heti ensimmäinen oli hyvä. Aino oli ihan rauhassa paikoillaan, koska paikka oli ihan uusi ja jännä ja tädillä iso kamera. :) Olimme varautuneet "vähän" erilaiseen kuvaussessioon!

    VastaaPoista
  4. Tuulia; Hassuja nuo lapset kun toimii ihan päinvastoin kun odotetaan :) Me saatiin kuin saatiinkin otettua itse kuva ja tänään olen jo menossa noutamaan valmista passia! :)

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.