sunnuntai 22. toukokuuta 2011

My kind of town

Tälle postaukselle on ihan oma soundtrack täällä (Frank Sinatra on ihanin).

Niille passeille tulee tarvetta kesäkuun 21. päivä kun tämä perhe suuntaa........ Chicagoon!


Vihdoista viimein päästään matkalle ja lomalle! Tätä on odotettu. Ja USAan pääsyä on odotettu, edellisestä kerrasta on jo kauan, liian kauan.
Chicagoon mulla on ihan erityinen yhteys, vietin lukion jälkeen vuoden au pairina siellä. Chicago tulee aina olemaan tärkeä mulle, jotain maagista siinä kaupungissa on.
Vaikka Chicago on valtava suurkaupunki, on se luonteeltaan ihan erilainen kuin esimerkiksi New York. Liekö sitä midwestern charmia, mitä chicagolaiset edustaa :) Ihana kaupunki kuitenkin. En malta odottaa, että pääsen näyttämään paikkoja Mikolle ja Pihlalle.
Vähän jännittää miltä tuntuu palata sinne, au pair-vuoteen liittyy niin rakkaita muistoja, jotka kuitenkin nivoutuu ihmisiin pitkälti. Että onko se sama paikka ilman niitä ihmisiä... Onneksi kaksi au pair-ystävääni on jääneet niille seuduille niin pääsen fiilistelemään :)




Parhainta on se, että päästään asumaan koko reissun ajaksi Mikon vanhan kaverin asuntoon lähes Chicagon keskustaan. Ja ihan ilmaiseksi. Päästään leikkimään amerikkalaista kotia :)

Tiedossa on kaksi viikkoa kaupunkiretkeilyä, maisemien ihastelua, rentoutumista (ja stressiäkin varmasti, siitä 1-vuotias matkakumppani pitänee huolen :) ) ja shoppailua, jipii! Ja rannallekin siellä pääsee, ihan keskustassa :)



Se, että kahden sijasta meitä lähtee reissuun kolme, tuo kyllä ihan omanlaisen lisän matkavalmisteluihin ja jännitykseen. Sitä kun ei koskaan tiedä ennalta, miten päivät tuon neidin kanssa menee. Ja kun soppaan lisätään pitkät lentomatkat, kahdeksan tunnin aikaero ja vieras paikka, voi siitä tulla aikamoista. Mutta oon jo alkanut psyykata itseäni stressittömyyteen. Reissun ajaksi lienee parasta unohtaa tiukat aikataulut unien ja syömisten suhteen. Mennä vähän enemmän fiiliksen mukaan. Ja toivoa parasta.



Ja keskittyä siihen, että ollaan kivalla lomalla, kivassa kaupungissa, kivassa seurassa.
Tästä kuulette vielä, mä oon niin innoissani ja rakastan suunnittelua. Ja kauppojen tarjontoihin tutustumista :)



Onko siellä muita, jotka ovat matkustaneet pienen kanssa? Mitään vinkkejä? Erityisesti lentäminen hirvittää, hajooko kaikilla kanssamatkustajilla pää meidän perheen kanssa matkustamiseen?! :)

Toisaalta, voi olla, että koko reissu jää tekemättä, sillä kappas kepposta, juuri nyt Islannissa purkautuu taas tuhkaa taivaan täydeltä. En kestä, jännittää. Pitäisi ehkä olla lukematta uutisia kokonaan, etten stressaisi turhaan, eihän me ihan vielä lähdetä... :)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

We are going to Chicago! Traveling with a toddler scares me a little, but I try to focus on the positive: a long waited vacation together,  an amazing city, shopping and relaxing.
That is if we even get to go, thanks to Iceland pulling the ash cloud thing all over.

3 kommenttia:

  1. Voi että mikä ihana reissu teillä on suunnitteilla! Me olimme viime kesänä Ainon kanssa Pariisissa, mutta tuskinpa sulle on niistä kokemuksista oikein hyötyä, sillä silloin Aino oli niin pieni. Sen ikäisen kanssa reissaaminen oli kyllä omalla tavallaan vaivatonta, kun hänellä ei vielä ollut menohaluja tai kykyjäkään siihen. Siellä hän siis nökötti ihan tyytyväisenä rattaissa, katseli maisemia, söi ja nukkui. Nyt Ainon kanssa isoin probleema varmaankin olisi neidin vipellysvimma, hän kun ei malta olla rattaissa kuin ihan maksimissaan reilun tunnin. Sitten hän alkaa jo rimpuilla.

    Mutta tosiaan, en halua nyt yhtään tulla tänne negatiivisena, sillä teillä on niin ihana reissu edessä. Ja tosiaan kyllä uskon, että taaperonkin kanssa voi reissata, kun on noin hyvä asenne kuin sulla - rennosti on hyvä mennä.

    Tämä muuten saattaa olla vähän kyseenalainen vinkki, ja tässä varmaan moni kasvattaja kurtistaa kulmiaan, mutta onko teillä kannettavaa DVD-soitinta? Mainitsit joskus, että Pihla tykkää katsella telkkaria, joten tuli mieleeni, että ehkä siitä voisi olla apua pahimpaan tylsistymiseen lentokoneessa? Saakohan koneessa käyttää sellaista? No, tulipahan mieleen. :)

    VastaaPoista
  2. Tuulia; Muistelinkin tätä kirjoittaessani sun kertomuksia teidän reissusta :) Vähän harmittaa, että ei lähdetty reissuun jo silloin, kun Pihla oli pienempi, imetettävän pienen vauvan kanssa matkustaminen olisi ollut paljon helpompaa... Vipellysvimma on nimittäin aluillaan meilläkin. Pihlahan ei vielä kävele, mutta hyvin lähellä se on. Ja tän innostuksen myötä vaunut ei oo enää niin kivat kuin ennen, pois on pakko päästä välillä. Saa nähdä mitä tulee. Ja saa nähdä pysyykö mun asenne näin hyvänä h-hetkellä :)
    DVD-vinkki on tälle kasvattajalle oikein hyvä :D Samaa nimittäin mietin itsekin. iPad taitaa lähteä reissulle mukaan, videoin täytettynä ;)

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvää matkaa teílle, toivottaa kateellinen ;)

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.