sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tikun nokassa

Aikaisemmin tuskailemani jauhopeukalon "murtuminen" parantui odotettua nopeammin. Ja odotettua mukavammalla tavalla.

Sain seuraksi ihanaisen Laun, jonka ideasta tämä rupeama lähti. Täytyy todeta, että "great minds think alike", sillä jo pidempään olen haaveillut omista cake popseista, eli kakkutikkareista :)
Idean äiti on Bakerellan Angie, jonka cake popit on niiiin ihania.

Siispä omia oli päästävä tekemään!

Leivontaa tämä touhu ei kylläkään kamalasti sisältänyt, sillä vain valmisteluvaiheessa varsinaisesti leivoin kun pyöräytin yhden red velvet-kakun pohjan. Ja Lau oli leipaissut sokerikakun sekä banaanikakun. Loppu olikin sitten yhtä väkerrystä :)


Ensin piti väkertää täytteet, jossa Lau selätti mut täysin. Omani olivat yksinkertaisuudessaan vaniljalla ja mintulla maustetut voikreemit. Lau väkersi niin Baileys-kreemiä kuin rommikreemiä.
Nämä kreemit sekoitettiin murusteltuun kakkuun ja taikinamössöstä muovattiin pallot.

Ja sitten vuorossa oli itse tikkareiden "kokoaminen" ja koristelu, ehdottomasti työläin ja hauskin osuus.
Tikkareiden lisäksi tehtiin ihan vaan kakkupallojakin, tikkujen vähyydestä ja tikkareiden kokoamisen haasteellisuudesta johtuen.


Niin pallot kuin tikkaritkin kuorrutettiin suklaalla, minä kaikki valkoisella, Lau osan myös tummalla. Omat suosikkikoristeeni oli ehdottomasti glitter (syötävä tietenkin) ja värjätty valkosuklaa.

Glitteriset ovat red velvet palloja vaniljakreemillä,
mintunvihreällä raidalla koristelin sokerikakku - minttukreemipallot.

Ja eiku syömään!


1 kommentti:

  1. Oli kyllä kivaa, kiitos! Ja loppuvaiheessa vähän levotontakin :) Herkkua nämä kakkutikkarit kyllä ovat, mutta montaa ei pysty kerralla syömään, makeutta riittää. Ja muuten, on noi sun glittertikkarit vaan aika ihanat :)

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.