maanantai 20. syyskuuta 2010

Aina oppii uutta

Ihana ystäväni Lau tarjosi mulle mahdollisuutta kokeilla kankaanpainantaa viime viikonloppuna.
Ennakkoasenteeni oli jokseenkin hatarien mielikuvien varassa, perunanpainantaa ja muuta ei niin upeaa :)
Mutta voi miten väärässä olinkaan!
Lau on aina ollut superlahjakas kaikenlaisessa käsin tekemisessä ja tehnyt paljon itse. Lau myös opiskelee kuvataidekasvatusta ja kuviksenopeilla jos kellä on aina ässä hihassa :)
Siispä tämän ihanan pedagogin (:D) hellässä huomassa pääsin opettelemaan kankaanpainantaa seulalla(tuo avaruusukko), kuultopaperia käyttäen ja myös "leimaamalla"(bambit).

Erilaisia tekniikoita apuna käyttäen valmiiksi tuli toinen toistaan hienompia juttuja.
Tein esimerkiksi isohkon kankaan, jossa on noita bambeja eri värisinä. Se tulee näytille, kunhan teen kankaasta yhden jutun :) Mikkokin osallistui oppitunnille ja painoi itselleen hienon Kekkosen paitaan.


Myös mä sain paidan. Siinä liihottelee kaksi kaunista pinkkiä pääskystä. Toinen rinnuksella (näkyy tuossa making of kuvissa) ja toinen helmassa.


Myös Pihla sai jotain, pikkuisen bambin bodyyn. Bodysta ei ole kuvaa, täytyy kuvata se tytön päällä joskus. Mutta samanlainen bambi on lakanakankaan palasessa, jolle pitäisikin keksiä jotain käyttöä. Se on niin suloinen!


Oli kyllä tosi hauska kokeilla tätä painantaa! Lau jätti mulle hirmuisen määrän kaikenlaista materiaalia, joten painanta saattaa jatkua. Ja lupailipa Lau myös että voisi tehdä mulle ihan oman seulan jostain kuvasta. Seulalla painetuista kuvista tulee kyllä ihan pro jälkeä! Täytyy pistää mietintämyssyyn mikä kuva olisi kiva....

3 kommenttia:

  1. En kestä. On niin hienoja. Lintuja! Voi Lau, pitäisköhän se mullekin oppitunnin...

    VastaaPoista
  2. Hyvän "oppilaan" kanssa oli ilo työskennellä :) Olet Mai kärsivällinen, taitava ja sait hirmu paljon aikaan, TOP MARKS! Ja ihanaa kun tykkäsit. Kankaanpainanta on tosiaan paljon muutakin kuin perunapainantaa, vaikkei sitäkään kannata unohtaa. Suosittelen kaikille ennakkoluulotonta kokeilemista!

    Marjolle: eiköhän asia ole neuvoteltavissa.. :)

    VastaaPoista
  3. Jee, todistuksessa kymppi :D Siistii. Kiitos vielä kerran Lau, oli kivaa!

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.