torstai 7. lokakuuta 2010

Inspiraation pakahduttama

Tiedättekö sen tunteen, kun innostuu jostain ihan valtavasti ja tekisi mieli heti sillä hetkellä tehdä/saada/mennä.
Tällä hetkellä mä pakahdun innostukseen ja inspiraatiokuohuihin.

Kaiken sai aikaiseksi eilen postista tipahtanut Kotivinkki. Kannessa oli otsikko: "Tee itse: virkattu matto". Skippasin kaikki muut jutut ja siirryin suoraan ihmettelemään tätä mahtavaa ideaa.

Meillä on juuri nyt päällä kova maton metsästys, koska 1. sisustus kaipaa päivitystä mattojen osalta 2. Pihla on päättänyt, että hauskinta lattialla olemisessa on repiä maton karvoja ja niiden seasta kaikenlainen moska.
Mistään vaan ei ole tähän mennessä sopivaa mattoa löytynyt. Ensinnäkin matot on ihan sairaan kalliita! Jos jonkun hienon onnistuu löytään, on hinta heti taivaissa. Ja toisekseen, niitä hienoja on tosi vähän.

Mutta nyt löytyi ratkaisu. Teen maton itse! Oi ihanuutta, mä olen NIIN innoissani tästä!
Kotivinkin ohjeessa matto tehtiin kennoilla, mikä sinänsä voisi olla fiksua, ei tarttisi isoa työtä tehdä, vaan voisi sitten koota pieniä.
Mutta sitten netti teki tepposet ja tutkimusretkellä törmäsin johonkin aivan ihanaan: Virkkuukoukussa yrityksen sivuille. Käykää ihmeessä katsomassa, nämä virkatut matot on mitä mahtavimpia! Ja nyt olen sitten ihan ihastunut niihin mattoihin ja sellainen pitäisi saada. Mutta työ on varmasti satakertainen... Puuh. Mutta jos oikein kovasti haluaa, niin sit varmaan tekee tosi vauhdikkaasti ja mielellään? :) Pelkään vaan, että innostus lakkaa ja virkkauksesta tulee pakko. Mutta olisipa sitten hieno matto, pakolla tai innolla.

Toisaalta, maailma on pullollaan hienoja virkkuukuvioita, joten vielä voisi tätä ideaa jalostaa.
Yksi virkkuuraamattuni, Crochet Pattern Central auttaa jälleen tässäkin listaamalla lukuisia mattoideoita. (Rumat sivut, mutta paljon hyviä linkkejä. :D )

Tällainenkin voisi olla kiva. Tämä olisi vähän helpompi toteuttaa.


Tai tällainen:


Nyt pitäisi sitten valita paras vaihtoehto ja ryhtyä hommiin, että joskus saataisiin matto lattiallekin :)
Kauhavan Kangas-Aitasta ajattelin tilata kuteet, kuinkahan paljon niitä tarvitsee??

1 kommentti:

  1. Munkin on jo pitkään pitänyt moinen puuhastella, mutta viime talven koristepeittoprojekti on yhä kesken. Ihanaa kun illat pimenee, en osaa virkata kesäisin ollenkaan!

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.