perjantai 3. joulukuuta 2010

21 yötä jouluun on...


Jouluunhan kuuluu olennaisesti herkuttelu, eiks je?
Hassua on, että juuri jouluna mulle tulee halu tehdä itse kaikenlaisia herkkuja, ei vaan leipomuksia, vaan esimerkiksi karkkeja. Miksiköhän? En mä koskaan muuten tee itse karkkeja :)
Viime jouluna hurahdettiin suklaakonvehtien tekoon, se oli hauskaa ja suklaat oli herkullisia. Tänä jouluna en ehkä sitä rumbaa jaksa/ehdi, sen verran siihen sai aikaa ja energiaa kulumaan.
Siispä tarvitsin pienitöisemmän vaihtoehdon.

Ja  miten mahtavan vaihtoehdon löysinkään: piparminttusuklaa. Tai piparminttukaarna, jos suoraan suomentaa :) Joy of Bakingista löytyi Peppermint Bark -ohje. Kuullosti ja erityisesti näytti niin hyvältä että pitihän sitä kokeilla.
Toisin kuin tuossa ohjeessa lukee, mä temperoin suklaan. Se ei ole vaikeaa ja sillä saa suklaasta paljon parempaa. Ja se säilyy paremmin. Kinuskikissalla on loisto-ohjeet temperointiin.
Kiireessä en löytänyt piparminttu-karkkitankoja, joita ohje todellisuudessa vaatii, korvasin ne polkka-karkeilla. Täytynee etsiä karkkitankoja ennen seuraavaa erää :)

Herkkujen lisäksi jouluun kuuluu tietenkin lahjat ja myös erilaisten tahojen kiittäminen kuluneesta vuodesta. Tämä purnukallinen suklaata annettiin meidän vauvamuskarin opettajalle, kortin kera, kiitokseksi kivoista muskarihetkistä. Mun mielestä on kiva antaa tällaisia pieniä lahjoja ihmisille, jotka jollain tapaa vaikuttaa meidän elämässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.