keskiviikko 1. joulukuuta 2010

23 yötä jouluun on...


Joulukuun ensimmäinen päivä jee!

Niin kuin sanoin, rakastan joulua. Oon aina rakastanut. Pienenä aloin odottaa joulua varmaan heti kun edellinen oli juhlittu.

Miksikö?
Uskonnollista merkitystä joululla ei mulle ole, mutta nautin hiljentymisestä ja pysähtymisestä. Ja evankeliumi on kiva tarina :)
Odottaminen tekee juhlasta erityisen, on kiva laskea päiviä :)
Klassinen valoa pimeyteen-perustelu pätee mullekin, joulu katkaisee kivasti pitkän talven. Ennen oli lomaa/vapaitakin, nykyisessä ammatissa ei siitä ole takeita. Onneksi tänä jouluna ei töistä tarvitse murehtia :)
Kaikenlainen väkerrys on kivaa ja sitähän joulun alla piisaa. Leipominen, askartelu jne...
Rakastan lahjoja. En vain saamista, vaan myös antamista. Yhä enemmän tykkään juuri antamisesta, mietin jo aikaisin mitä annan lahjaksi. Vihaan turhia lahjoja.
Rakastan paketoimista ja sitäkin joulun alla piisaa.
Rakastan joululauluja.
Rakastan koristelemista  ja jouluna on kiva, kun kodin voi koristaa ajoissa ja pitkäksi ajaksi.

Ihanaa, kun tulee joulu.

Tykkäätkö sinä joulusta? Miksi?
Jos et, niin miksi?

2 kommenttia:

  1. Tykkään!! Lapsena joulu oli tietenkin ihmeellinen, kaikki se hämäryys ja salaperäisyys ja tietyt ruoat, joululaulut (vaikka jossain ikävaiheessa kyllästyttikin laulaa yhdessä ja lukea jouluevankeliumia yms mitä meidän lapsuuskodin jouluun kuului, kun olisin halunnut jo avata ne lahjat :D).

    Monta vuotta surin aikuistuessa joulun tunnelman menettämistä, mutta nyt se on hiipinyt takaisin..

    Kuusen tuoksu on yksi joulun kohokohtia, ja perinteitä vaalien en kelpuuta omaankaan kotiini muovikuusta tai sähkökynttilöitä (kynttiläjuttu on kieltämättä arveluttava ja vaatii paksuoksisen kuusen, melkeinpä hopeakuusen tai vastaavan, ja jatkuvaa silmälläpitoa silloin kun kynttilät palavat).

    Ajattele miten ihanaa, teilläkin kasvetaan koko ajan, ja joka joulu tulee uusia asioita joista Pihla voi iloita ja joita sen kanssa yhdessä voi odottaa..!

    Vietättekö aaton omassa kodissa vai jommankumman vanhemmilla vai miten?

    VastaaPoista
  2. Voi kun saisikin takaisin sen lapsuuden joulujen tunnelman! Siinä oli sitä jotain :) No, toivottavasti se tulee takaisin nyt Pihlan myötä. On niin jännittävää, että nyt on mun "tehtävä" luoda perinteitä niistä kuuluisista lapsuuden jouluista. Ihanaa, että saa sivusta seurata toisen innostumista :)
    Vietetään joulu ensimmäistä kertaa omassa kodissa, mikä on aika jänskää :)

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.