maanantai 13. kesäkuuta 2011

Viilentävä herkku

Kesällä jäätelö on yksi parhaista asioista ikinä. En ole pakkajäätelöiden ystävä, tuutit, tötteröt, mehujäät ja pehmikset ovat enemmän mieleeni. Jostain syystä niitä ei kuitenkaan tule talvella juuri syötyä, joten kesällä tilanne täytyy korjata oikein kunnolla.

Pihlalle tätä herkkua ei kuitenkaan tarjoilla, sillä vielä toistaiseksi olen idealisti ja haluan pitää sokerin poissa tytön suusta.
Mutta koska kuitenkin aion itse jäätelöitä paljon tänäkin kesänä nauttia, on helpompi keksiä Pihlalle oma vaihtoehto tällaisia tilanteita varten, ettei tarvitse äidin jäätelöä kadehtia. Pärjäisihän Pihla varmasti ilman jäätelöäkin, mutta halusinpa tätä kokeilla.

Siispä tein Pihlalle ihan oman jäätelön jäädyttämällä mehujäämuotteihin kuningatar- ja aprikoosisoseita. Helppoa! (Muottiostoksilla lapsuuden traumat palasivat mieleen kun muistelin kuinka äiti ei suostunut mulle ostamaan joskus sellaisia vedoten niiden hintaan. Nyt ne ainakin maksoivat vain 1,95€... Eikä me ihan niin köyhiä oltu ;) )




Ensimmäiset syöntiharjoitukset tehtiin suosiolla ulkona pelkät vaipat päällä. Onneksi, sillä sotku oli melkoinen. Ehkä kuningatarsose ei ollut se siistein vaihtoehto...

Hyttyset hyökkäs Pihlan kimppuun oikein kunnolla, toisen otsa on ihan läikikäs...
Pihla alkoi syödä puikkoa ennakkoluulottomasti, mutta kylmä taisi tuntua vähän oudolta, sillä pitkään ei tyttö jaksanut syödä. (Toisella kerralla maistuikin jo paremmin, liekö tottunut tai sitten aprikoosi oli parempaa.)


Kiva kesäherkutteluhetki, kannattaa kokeilla! Vähän vaihtelua hedelmien syöntiin :)

2 kommenttia:

  1. Mekin ajateltiin tehdä mehujäätä pojalle mutta ei tullut mieleenkään, että sitä voisi tehdä soseesta. Pelkästä mehusta tehty on - ainakin mun mielestä - vähän turhan laimeaa, joten sose saattaakin olla parempi vaihtoehto. Kiitti vinkistä, meidän pitää kokeilla pojan herkkua mangososetta tässä muodossa! :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilkaa ihmeessä, juuri joku tuttu lempisose, niin varmasti maistuu! :)

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.