perjantai 3. tammikuuta 2014

Haaveile!

Jokin aika sitten Tehy-lehden pääkirjoituksessa oli lause, joka on jäänyt elämään mielessäni: Uskalla haaveilla kuin teini.
Siinä mitä mainioin elämän ohje, varsinkin näin vuoden alkuun, kun haaveilu, unelmointi ja suunnittelu on kuumin puheenaihe. Haaveilu, erityisesti suurista, ehkä saavuttamattomistakin, asioista mielletään usein teinityttöjen maailmaan kuuluvaksi, mutta miksi aikuiset ei voisi haaveilla?

Itse oon aina ollut kova haaveilemaan, haaveilin milloin matkustamisesta, milloin upeasta ammatista ja milloin upeista korkokengistä. Yksi suurimmista haaveista ja tulevaisuuden kuvien maalaamisista oli ajatus "sen oikean" löytämisestä ja perheen perustamisesta. Mietin usein kuinka "tuolla jossain" se joku olisi mua varten, vielä musta tietämättömänä. Se sai aikaan ihanan kutkutuksen vatsan pohjalle. Nyt tuo haave on toteutunut, mutta haaveilua en lopeta. Tuon lauseen luettuani oon vielä enemmän antanut haaveiden viedä.

Juuri nyt haaveilen...

Valkoisesta saunasta. Vielä akuutimmin haaveilen rauhallisesta saunahetkestä.

Pitkästä kotihoidosta Peetulle.

10 tunnin yöunista yhteen putkeen.


Että me muutettais vuodeksi ulkomaille. Minä menisin siellä töihin, mies jäisi lasten kanssa kotiin.

Miehen unelmien työpaikan löytymisestä.

Oman työn vakinaistamisesta.



Matkustetaan vielä joku päivä kaikille mantereille. Sitten kun lapset on muuttaneet pois kotoa matkustellaan taas niinkuin ennen lapsia, huolettomasti ja hulvattomasti.

Tietenkin lottovoitosta. Silloin maksaisin lainat, veisin koko lähisuvun matkalle, ostaisin sisaruksille asunnot, tekisin osittaista työtä. Ja ehkä kävelisin lähellä olevan ihanan rintamamiestalon ovelle ja tarjoisin tukun käteistä siitä :)

Matkustamisesta. Tällä hetkellä eniten Hong Kongiin sekä matkailuautomatkalle Kaliforniaan.


Toisesta mopsista. Mustasta.

Askarteluliikkeen perustamisesta. Sellaisen josta saisi ostaa tavaroita ja siellä olisi kursseja ja "iltamia".

Kaikkien haaveiden ei edes tarvitse olla toteutuskelpoisia, mutta lienee parempi lisätä joukkoon toteutettavissakin olevia, jottei ihan mene into.
Ja hei, yksi näistä jo toteutui, joten ei mennyt hukkaan haaveilu. Ja toinenkin on työn alla ja vahvasti toteutumassa. Pitää keksiä siis lisää.


Mistä sinä haaveilet?

kaikki kuvat Pinterestin kautta; täältä, täältätäältätäältätäältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.