maanantai 14. maaliskuuta 2011

Yhä ylös yrittää...

... katolle ei toivottavasti kuitenkaan kiipeä.



Muutoksen tuulet puhaltaa meillä. Viime viikon lopulla Pihla päätti nousta pystyyn. Sen enempää reenaamatta neiti alkoi seistä, sohvan reunalla ensin ja nyt jo milloin missäkin. Hullu irrottaa jo toisen kädenkin. Niinkö se sit todella on, että kun kauan odottaa tätä taitoa niin sitten etenee nopeasti?!
Pieniä sivuaskeleitakin Pihla jo ottaa, meinaakohan lähteä liikkeelle? Ristiriitaiset fiilikset, toisaalta tätä on odotettu, toisaalta olisi ehkä helpompaa, jos se vielä pysyisi maan tasalla ;)

Tämä muutos tapahtuu paitsi lapsessa, myös kodissa. Yhtäkkiä turvassa olevien tavaroiden määrä väheni, kun tyttö kevyesti jo kurkottaa liki metrin korkeuteen. Koulutusjakso tiedossa, sillä en ole valmis kaikkea nostamaan katon rajaan. Kai lapsikin jotain oppii? :)

Polttava kysymys on kuitenkin kengät. Pitäisikö sellaiset kohta ostaa? Ja mitkä on hyvät? Olin vähän haaveillut, että tyttö ei lähtisi liikkeelle ennen kun lumet sulaa, niin ei tarttis ostaa enää talvikenkiä :)
Millaisia kenkiä teidän tuoreilla liikkujoilla on? Lasten kenkien valikoima on yksi viidakko, toinen toistaan ihmeellisemmillä ominaisuuksilla varustettuja "ensikenkiä" ja ties mitä.

Tällaiset klassikot olisi kyllä hauskat :)


Toisaalta tällaiset on jo kaapissa odottamassa, joskin ne on ehkä aavistuksen vielä  isot...


Sisäkengät alkaa olla ajankohtasia kans, muskariin ja muuallekin.
Klassikoihin luotetaan näissä, kultaiset kerhotossut löytyy jo :)



Mutta nämäkin olisi kivat :) Nyt kannattaisikin tilata kun bongasin Magicpoks-blogista alennuskoodin...



Auttakaa naista mäessä :) Haussa lapselle mukavat kengät, jotka miellyttävät äitiä ulkonäöllään :D

7 kommenttia:

  1. Voi, kenkäasiassa en kyllä osaa auttaa mutta kommentoin siitä huolimatta, nimittäin tuosta muutoksien nopeudesta...olen täällä pää pyörällä, koska torstaina alkoi tytöllä ryömiminen eteenpäin ja nyt jo nousee itse istumaan! Se on vaan niin tavattoman huisia mitä vauhtia nuo pienet oppii! :) Tsemppiä sinne! :)

    VastaaPoista
  2. Mäkään en tiedä tuon taivaallista lasten kengistä (tietämykseni on siis lapsenkengissä, tsöhö), mutta jaan tuntosi huimasta kehityksestä. Me täällä joka päivä päivitellään että missä välissä tuosta vauvasta on tullut tuollainen.

    Pihlalla on kuvassa tosi siistit farkut, mistä tuollaisia saa? Intokin haluu! :D

    VastaaPoista
  3. Jatkan samalla linjalla kuin edelliset :) En siis tiedä myöskään mitään taaperoiden kengistä. Kaikkea tuota kehitystä täällä kuitenkin odottelen, Leevi kun on vielä niin kovin pieni, juttelee kyllä paljon ja tarttuu esineisiin (ja äidin hiuksiin), mutta ei oikein muuta. Tosin onhan tuokin iso juttu, ja kai näitä sylivauva-aikoja tulee ikäväkin. Mutta silti, olen malttamaton :D

    Nuo tohvelisankarin kirsikkatossut on ihanat! Olen katsonut sieltä tossuja, itselleni tosin, ne näyttää niin mukavilta. Pienijalkaisuuden etuja :)

    Mutta onnea kenkien etsintään! Meidän kenkämetsästys odottaakin sitten seuraavaa talvea.

    VastaaPoista
  4. Ai niin. Onnea Pihlalle seisomaan noususta!

    VastaaPoista
  5. Meilläkin on jo kuukauden päivät seisoskeltu ja askeliakin jo otettu sohvan/sohvapöydän/tms reunaa pitkin. Homma taitaa olla todella kivaa, poika kun jaksaa "hengata" tukea vasten pieniä ikuisuuksia ihan vain seisomisen ilosta :) Mä en ole ajatellut vielä ostaa ulkokenkiä, nyt ostetut talvikengät eivät varmasti enää ensi talvena mahdu, joten niille jää turhan lyhyt käyttöikä. Ja kun ei tuo nyt ole vielä juoksuksi pistänyt, niin oletan, että edelleen ulkona etenemme rattailla ja mahdolliset kävelyharjoittelut jätetään sisätiloihin. Mutta kesäksi pitää sitten jonkinlaiset popot hankkia (välihuomautus: miksi oi miksi tytöille on ihania ja värikkäitä kenkiä/vaatteita mutta pojille on yleensä tarjolla vain tummia värejä tai pelkkää sinistä ja kuvioina jotain kauheita liskoja tai robotteja.... Huutava vääryys, sanon minä! :| ).

    VastaaPoista
  6. Venus; Tuntuukin, että kun vauva jotain alkaa oppia, pukkaa sitten uutta taitoa koko ajan. Istumaan noustessaan vauva näyttääkin jo ihan erilaiselta :)

    ONIA; Kohta ei teilläkään ole enää vauva! ;) On hauskaa, kun tyyppi alkaa liikkua, niin se voi jo ihan eri tavalla näyttää omat mieltymyksensä, mennä minne huvittaa ja touhuta omiaan.
    Farkut on Partolan KappAhlista, alerekistä, vain 7 euroa!. Kipinkapin sinne :)

    Lau; Mä kyllä välillä niin kaipaan sylivauva-aikoja ;) Tai oikeastaan sitä osaa siitä ajasta, kun lapsi oli paikallaan. Nyt saisi olla silmät selässäkin kun toi viipottaa menemään. Ja entäs sitten kun se alkaa kävellä?! Huh huh :)

    Milla; Pihlakin seistä töröttää hirveän pitkiä aikoja. Sitten menee hermot kun ei ihan osaa vielä itse päästä pois :) Taitaa olla, että meilläkin kenkäostokset saa odottaa kurjien kelien yli, sisällä ehtii reenata sen mitä tarvii. Mä niin symppaan sua poikien vaatevalikoiman ankeudessa, aika epäreilu on jakauma ja nimenomaan värimaailmassa. Olisi kiva kuulla perusteluita moiseen, sillä samat ihmisethän niitä poikia pukee kuin tyttöjä, eihän se lapsi siihen itse vaikuta (jos ajattelee, että miesten valikoima on huonompi kun miehet ostaa vähemmän...)

    VastaaPoista
  7. Just ton ankeuden takia mä olen ostanut paljon vaatteita, joista ei ihan suoraan voi sanoa, ovatko pojan vai tytön, väreinä on ollut oranssia ja punaista jne. Ja olenpa saanut kommenttiakin, ettei pojille ole ollut tapana pukea oranssia.... No, tapana tai ei, mun mielestä lapsilla pitää olla VÄREJÄ sukupuolesta riippumatta, ankea ehtii olla myöhemminkin ;) Onneksi on ompelutaitoinen mummo! :)

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.