sunnuntai 21. elokuuta 2011

Todella pientä pintaremonttia

Taannoisella Hailuodon reissulla vietin suurimman osan "lomasta" maalisuti kädessä kirjaimellisesti pienen pintaremontin parissa.
Laitoin nimittäin mökin vanhan leikkimökin uuteen uskoon. Tuo ihana mökki on uskollisesti palvellut jokakesäisenä tukikohtana kaikenmaailman leikeille jo 28 vuoden ajan. Mökki ja minä ollaan siis lähes samaa vuosimallia :)



Koska ikä tätäkin kaunotarta (mökkiä tässä tapauksessa) on jo hieman koetellut, oli aika laittaa paikka uuteen uskoon seuraavalle sukupolvelle.
Pappani, joka aikanaan mökin rakensi, oli tarkoitus laittaa vielä sisälle paneelit ja maalata mökki, mutta myrskytuhojen karsiminen vei ajan ja inspiraation. Hienosti siellä kyllä ilman maaliakin pystyi leikkimään, mutta nyt tuli asiaan muutos.


Suurimman muutoksen teki siis ehdottomasti maali. Valkoista seinään ja vaalean ruskeaa lattiaan. Tuo lattia oli yllätysbonus, sillä sitä ei alunalkaen suunniteltu maalattavan. Mutta kun kätköistä löytyi juuri sopivan väristä maalia, täytyi käydä tuumasta toimeen. Ja merkittävä muutos on toki tuo pirttikalusto, pappani tekemä, joka sai ylleen kauniin punaisen maalin.


Oman lisänsä tuo tekstiilit, joita ei aikaisemmin juurikaan mökissä ollut. Euronkankaasta löydetty ihana ruskea pallokangas sai helmaansa virkkaamani pitsin ja pääsivät yhdessä ikkunaan.
Lattialle löytyi vanha matto, jonka värit sopi täydellisesti leikkimökkiin. Nurkkaan on tehty lepopaikka tyynyistä :)
Näiden lisäksi tekstiiliä löytyy ihan katonrajastakin, nimittäin lippunauhat. Tällaisia olen kauan halunnut tehdä, mutta kun omaan kotiin ne ei sovi ja lastenhuonetta ei vielä ole, pääsi ensimmäiset tekeleeni leikkimökkiin.


Sisustuksessa ja pikkutilpehöörissä on sulassa sovussa uutta ja vanhaa...


Vanhoja mökin kätköistä löytyneitä postikortteja uusissa maalatuissa kehyksissä.


Uudeksi maalatulla vanhalla pirttipöydällä pappani sorvaamat "kynttilänjalat", valkoisiksi maalattuna, vanha teepannu ja uusi posliiniastiasto.

En tiedä mitä muut tapaavat leikkimökissä leikkiä, mutta itselleni ensimmäisenä tulee aina mieleen kotileikit ja erityisesti ruoanlaitto. Siispä mökkisestä löytyy "keittiönurkka" :D Mielikuvituksen avulla tämä uudeksi maalattu laatikosto voi olla vaikka jääkaappi, hella, uuni tai ihan mitä vaan. Onpa siinä leikitty kauppaakin.


Ja kaiken kruununa katosta roikkuu tietenkin lamppu! Koska sähköä ei tule, saa mielikuvitus laittaa loistamaan tämän virkkamaani ja tärkkäämäni pitsipallon :)


Sellainen leikkimökki meillä. Harmi vaan, että se on niin kaukana. Olisi kyllä kiva saada joskus leikkimökki omaan pihaan. Mutta siihen on vielä aikaa. Kun ei edelleenkään ole sitä pihaakaan :)

Lopuksi vielä, jottei totuus unohtuisi... Leikkimökkihän on kuitenkin leikkimistä varten... :)

3 kommenttia:

  1. moi. palaan ajassa postaukseen http://www.mailiving.net/2010/06/juhannuksen-kirjava-herkku.html

    ja mietin että millä värjäsit noi taikinat ? pastavärillä ?

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana leikkimökki! Hieno muutos!

    Mä niin haaveilen leikkimökistä jonka saisin sisustaa syötävän ihanaksi. Mulla ei ole lapsena ollut leikkimökkiä ja muistan kuinka siitä silloin jo haaveilin. Ehkä sitten Erikalle... ;)

    VastaaPoista
  3. obladioblada ; Hauskaa, että se postaus nousi näin esille, olen nimittäin kiinnittänyt huomiota, että yllättävän moni päätyy blogiini hakusanalla sateenkaarikakku :) Mutta joo, taikina on värjätty Wiltonin pastaväreillä, sekoittamalla perusvärejä.

    Nina; Kiitos! Leikkimökin sisustuksessa on kyllä niin oma viehätyksensä, kun saa viedä vähän pidemmälle kaikkia söpöjä ideoita :) Mullakaan ei ollut kotona leikkimökkiä, kadehdin vaan kavereiden. Siispä olisikin Pihlalle kiva saada kotipihaan sellainen :) Tässäkin tulee se klassinen, kun minä en saanut niin minun lapsi kyllä saa ;)

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.