maanantai 26. elokuuta 2013

Shhh... vauva nukkuu

Hah, olisikin joskus shhh... Päin vastoin, riehukaa, vauva nukkuu!

Pihlan vauva-aikana meillä oli yksi yllättävä turhake: pinnasänky. Tyttö nukkui yöt meidän välissä ja päivällä vaunuissa sekä meidän sängyllä. Pinnasänkyä käytettiin hyvin harvakseltaan, vasta kun suurempi liikkuminen alkoi, siirtyi päiväunet sänkyyn ja yöunet vasta yli vuoden vanhana.
Siispä ajattelin, että moinen kapistus olisi nytkin turha.

Mutta enemmän ajateltuna ei homma olekaan tällä kerralla niin yksinkertaista. Yöt tämäkin pieni nukkuu vieressä, mutta päivällä nukkuminen on ongelmallisempaa. Ihan missä vaan ei voi toisen antaa nukkua ja meidän sänkykin on yläkerrassa, missä ei aktiiviaikaa niin paljon päivän aikana vietetä. Koska kahden kerroksen välillä ravaaminen ei innostanut edes ajatuksen tasolla, oli edessä haaste: vanha pinnasänky on valtava eikä mahdu alakertaan.

Onneksi on puskaradio, sairaalan seinämainokset ja blogipropaganda, sillä nyt meillä on Vaavi-sänky. Eikä kyllä parempaa voisi olla ja syitäkin on monia. Liityn siis propagandajoukkoihin.


Käytännöllisyys.
Pieni ja näppärästi liikkuva yksikkö, johon lapsi on helppo laittaa. Lapsen myös näkee hyvin kun se siellä köllöttää. Isosisko erityisesti tykkää tästä ominaisuudesta, pinnojen välistä on kiva kutitella veljeä. Pitkänä tyttönä Pihla myös ylttää yläpuoleltakin paijaamaan vauvaa, vauvan ollessa kuitenkin kivasti turvassa liian rajulta rakkaudelta. Ja poikanen itsekin näkee sieltä ulos, mikä propagandapuheiden/-kirjoitusten mukaan on isomman vauvan kohdalla loisto juttu.


Helppous.
Näpyttelin tilauksen jo hyvissä ajoin kesäkuussa ja laitoin toimituspäiväksi elokuun 1. Sinä aamuna postipoika soitti ja kysyi sopivaa toimitusaikaa ja sovittuna aikana ovikello soi. Sänky oli pakattuna näppärään pahvilaatikkoon, jossa se myös palautetaan (siitä ainoa minimaalinen miinus, että pahvilaatikkoa pitää säästää 4kk...). Ja palautusta varten oli oikein pakkausohjeet ;)


Kierrätettävyys.
Ihanaa, että on olemassa yritys, joka ymmärtää kierrättämisen ja uusiokäytön päälle. Vauvaperheisiin mahtuu niin paljon tavaraa ja ennenkaikkea kertakäyttökulttuuria, että mikäs sen parempaa kuin sänky, jossa on jo moni ennen meidän poikasta nukkunut ja moni tulee vielä nukkumaan. Patja toki on jokaiselle henkilökohtainen, mutta senkin voi uusiokäyttää monella tapaa. Meillä patjan suojana on vedenpitävä lakana, joten sitä voi hyvinkin käyttää. Itse ajattelin ehkä pelastaa Pihlan nukkejen selät ja tehdä patjan niiden sänkyyn. Ja loput menee askartelutarpeiksi.

Kauneus.
Onhan se nätti. Itäeurooppalaisen orpokodin sänky, sanoi mies. Kaikella rakkaudella. Sänky sopii meille ja meidän tyyliin kuin nakutettu ja aiemmin suunniteltu paikka työhuoneessa vaihtuu paraatipaikaksi olohuoneessa. Söpöisä peitto tekee sängystä vielä kivemman ja sisustukseen sopivamman.

Yksi huono puoli tässä kaikessa kyllä on: mihin me laitetaan poikanen 3 kuukauden päästä? Mikä on isomman vauvan vastaava, yhtä hieno ja käytännöllinen nukkumapaikka? No, onneksi on aikaa miettiä. Siihen asti nautitaan Vaavin ihanuudesta.

6 kommenttia:

  1. Kiitos vinkkaamisesta, ja kehuista. laitoin juuri sähköpostia miehelle, että josko meillekin? :)

    VastaaPoista
  2. mä haaveilin kans tuosta mutta meillä on nyt pedattuna kuitenkin suvun vanha perintökehto. käytössä ei ole montaakaan kertaa ollut, yöt tyttö nukkuu kainalossa ja päivät meidän sängyssä tai kantorepussa. isoveli nukkui meidän välissä noin puolitoistavuotiaaksi, niin varmaan tämäkin joten sänkyasia ei ole vielä hetkeen ajankohtainen :)

    alunperin piti heti ekan kuvan nähtyäni kommentoida tuota peittoa että onpa mahtavan hieno! onneksi olit laittanutkin linkkiä että miten tuollaisen voisi saada, siirrynkin tästä tutkailemaan tuota toista blogia hiukan enemmän... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhytikäisiähän nämä kaikki on, kehdot ja pienet pinnasängyt. Mutta niin ihania samalla ;) Pidemmän aikavälin ratkaisuja täytyisi miettiä, vaikka nyt näyttää kyllä, että poikanen nukkuu hyvinkin paljon päivällä ulkona.

      Siellähän se ohje juu, mun näpertelyjen blogivaltakunnassa :) Täytyisi aktivoitua sen kanssa...

      Poista
  3. Paljon onnea pikkuisen johdosta! <3
    meillä on sama sänky, tosin hyvin vähäisessä käytössä juuri siitä syystä, että suurin osa unista nukutaan meidän sängyssä tai vaunuissa. Mutta kätevä silti, erityisesti pienen kokonsa vuoksi. En nimittäin tiedä mitä teemme lokakuussa palautusajankohdan koittaessa kun väliaikaisasuntomme ainoaan makuuhuoneeseen ei oikein mahdu isompaa pinnasänkyä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja paljon onnea myös teille! Mulla on mennyt teidän iloinen tapahtuma ihan ohi, olisin voinut vannoa käyneeni blogiasi lukemassa, mutta en kai sitten. Tai sitten olen vain ihaillut kuviasi, ne kun on niin ihania ja inspiroivia. Nimijuhlia suunnitellaan nimittäin :)

      Eikös pieneen tilaan olisi sellainen roikkuva sänky mainio?! Tiedä sitten kuinka pitkäikäisiä nekään on.

      Poista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.