sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sisko ja sen veli


Joko uskaltaa huokaista, että tulipa murehdittuanturhaan toisen lapsen syntymää? Sen verran mukavasti on tämä reilu kaksiviikkoinen mennyt, että kovasti tekisi mieli. Ennakkoajatukset mustasukkaisesta siskosta, joka hermostuu, kun a) äiti on koko ajan vauvan kanssa b) vauva ei tee mitään ja on tylsä tai
c) kukaan ei ehdi leikkiä, ovat toistaiseksi osoittautuneet vääriksi.



Pihla on vastaanottanut pikkuveljen enemmän kuin hyvin. Suukkoja, haleja, silityksiä ja ihailevia katseita jaetaan meillä tiheästi. Pikkuveli on kuulemma ihana, suloinen ja kiva. Suurimman osan ajasta Pihla kuitenkin antaa vauvan olla. Pienin saa nukkua rauhassa ilman tökkiviä sormia. Eikä vauvan syömiset juurikaan kiinnosta, Pihla keksii tekemistä siksi aikaa. Meille liki 3,5 vuoden ikäero on osoittautunut mainioksi asiaksi, Pihla on jo oikeasti aika ISOsisko.


Vähän kuitenkin harmittaa se, että pikkuveli ei olekaan ihan niin taitava ja osaava kun Pihla haluaisi. Ei voi keinua puistossa edes vauvakeinussa, ei voi puhallella saippuakuplia, ei voi leikkiä tai pelata. Ja miksi sen pitää syödä niin usein ja nukkua niin paljon? Taisi 3-vuotias odottaa itsensäkaltaista kaveria heti samantien.
Onneksi vauvat on kuitenkin Pihlan mielestä sellaisenaankin kivoja. Vaippojen vaihtaminen on äärimmäisen hienoa ja vauvan edesottamuksia on kiva seurata. Itse odotan innolla sitä kun pikkuveli alkaa ymmärtää enemmän maailmasta ympärillään ja alkaa ottaa kontaktia. Luulisi Pihlan touhujen ja juttujen viihdyttävän pienintä hetken jos toisen.


Kovin somaa siis, eikö? 
Mutta kas, todellisuus voi olla jo kulman takana, kun isyysloman ensimmäinen osa on nyt ohi ja kolmenkeskinen aika lisääntyy. Maanantaina ei ole toista viihdyttämässä isompaa kun pienellä on tissimaratoni kesken.
Vähän jännittää ja virittelen uudestaan niitä ennakkoajatuksia. Miten jaksan aamulla herätä? Kuka antaa Pihlalle ruoan, kun vauva tietenkin syö samaan aikaan kun me? Missä välissä me ulkoillaan? Miten tehdään samaan aikaan jotain muuta, kun imettää?
Toivottavasti muutaman viikon päästä voin kirjoittaa yhtä ylistävän kirjoituksen kolmenkeskisen arjen ihanuudesta. Ja onneksi on kerho. Ja multitasking-taidotkin varmasti kehittyy. Ja vauvakin taitaa koko ajan kasvaa ja kehittyä.
Ja onhan mulla Pihla, joka on mahtava tyttö, maailman paras ja reippain isosisko.

4 kommenttia:

  1. Onnea pikkuveljestä koko perheelle!

    ja isosisko kuulostaa aivan mahtavalta, kiva kuulla, että uusi perheenjäsene on otettu hyvin vastaan :). Toivottavasti arki kolmisin sujuu myös mukavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toistaiseksi olen elossa kahden kolmenkeskisen viikon jälkeen. Muutama harmaa hius saattaa olla, mutta yllättävän hyvin mahtuu rentouttakin joukkoon. Ja jopa täysin yksin vietettyjä hetkiä!

      Poista
  2. ihan samoja ajatuksia täällä, meillä kans kolmenkeskinen arki alkaa maanantaina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feel you sister :) Toivottavasti teillä sujuu mukavasti!

      Poista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.