perjantai 16. heinäkuuta 2010

Caesarsalaatti

Kuten esittelyssänikin tuli jo ilmi, Mai hoitaa meillä tuon leipomisen ja mun vastuulleni jää ruoanlaitto. Se sopiikin hyvin koska näen reseptit enemmän "suuntaa antavina" kuin orjallisesti noudatettavina ja leivonnassa inhoan sitä, että kaikki pitää mitata ja punnita.

Tämän kertainen ceasarsalaatti koostui vähän erilaisista osasista kuin meidän yleensä tekemä kana caesar johon tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan salaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja ja kanaa. Ja tietysti ceasarkastiketta. Nyt grillattua kanaa ei kuitenkaan kaupassa ollut joten jouduimme muuttamaan reseptiä lennossa ja päädyimme katkarapuihin. Jättikatkaravuissa on niin lihainen maku että ne sopivat hyvin tähän salaattiin.

Salaattina on pohja tuosta tutusta reseptistä eli Romaine-salaattia, kurkkua ja kirsikkatomaatteja Saarioisten valmiin ceasarsalaattikastikkeen kanssa. (joskus vielä teen itse kastikkeenkin, mutta ei näillä helteillä) Krutongit tein Jamie Oliverin "20 Minute Meals" iPhone appista saamani vinkin mukaan, eli esipaistetusta patongista leikattiin kuoret pois, leipä revittiin pieniksi paloiksi ja palaset grillattiin kuivalla parilapannulla. Tämä toimi itse asiassa yllättävän hyvin, leivästä tuli maukasta ja rapeaa kunhan antoi sen saada kunnolla väriä.

Katkaravut maustoin suolalla ja pippurilla ja paistoin öljyssä yhden pilkotun valkosipulin kynnen kanssa. Paistamisen jälkeen katkarapujen päälle vielä hienonnettua persiljaa ja sitruunamehua, salaatin päälle parmesanlastuja ja eikun syömään.

1 kommentti:

  1. Kylläpäs näyttää hyvältä!
    Osaisipa omakin mies kokata! ;D

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.