perjantai 17. joulukuuta 2010

7 yötä jouluun on...



Viikon päästä sitä onkin sitten joulun vietto täydessä vauhdissa. Kivaa!
Nyt joulufiilis alkaa tulla, flunssa on selätetty ja elämä hymyilee. (Paitsi että nyt on sitten Mikko sairaana... Kaikki vuorollaan :| )

Tänä vuonna juhlimme joulua ensimmäisen kerran omassa kodissa. Aikaisempina vuosina ollaan oltu erinäisissä paikoissa, meidän molempien vanhemmat on eronneet ja joulunviettopaikkoja löytyy :) Ollaan myöskin vietetty pari joulua ulkomailla, yksi Lontoossa ja toinen New Yorkissa.
Viime vuonna kuitenkin päätettiin, että vauvan ensimmäinen joulu vietetään kotona. Luvassa on siis Pihlan eka joulu ja meidän ensimmäinen oma joulu! Ihanaa. Ja jännittävää!

Juhlaseuraksi saadaan äitini ja tämän mies, sekä Mikon äiti ja isä. Joulupäivän suunnataan sitten juhlimaan isäni ja siskoni mökeille (ovat kätevästi 100 metrin päässä toisistaan :) ).

Koska tämä on ensimmäinen kerta omaa joulua, hakee se tietenkin vielä vähän muotoaan. Tavoitteena olisi luoda se ihana oma joulu sekoittamalla molempien lempiperinteitä ja lisätä omia juttuja. Perinteiden kanssa mä olen se enemmän innostuva, Mikko ei ole mikään intohimoinen jouluihminen :)
Erityisesti ruoka-asioissa haettiin hetki sopivaa linjaa ja suhdetta perinteisten ja muiden ruokien välillä. Muuten aaton kulku on melkoisen perinteinen, hautausmaalla käydään ja lahjat avataan ruoan päälle.

Ruoka onkin ehdottomasti iso osa meidän joulua, kulinaristeja kun ollaan oikein toden teolla :) Päädyttiin siihen, että meillä on eräänlainen alkuruoka buffet, jossa on jotain perinteistä, kuten kinkkua ja silakkarullia (mun ehdoton joulusuosikki!!), mutta myös jotain uutta, kuten rucolasalaatti ja etanat.
Sitten seuraa pääruoka, joka on enemmän sellainen valmisannos tyyppinen, eikä sisällä mitään perinteistä. Tehdään siis uusia perinteitä :)
Ja päälle tietty jälkkäri, joka vielä odottaa keksimistä.
Ja sitten kahvit/glögit ja piparkakut. Ja varmaan joku kakku, ylläriylläri :)

Mulla on päässä mielikuva siitä, millainen meidän aattoateria on. Tilanpuutteen vuoksi ei syödä keittiössä, vaan olohuoneessa, johon haluan luoda ihanan tunnelman.  Kaunis kattaus, kynttilöitä, kukkia ja musiikkia. Jostain syystä tuo musiikki on iskostunut mun päähän, oon jo kauan ajatellut, että "mun omassa joulussa" soi ruokailun taustalla musiikki :) Jotain instrumentaalista joulumusaa, tai Frank Sinatran joululauluja.

On kutkuttavaa ajatella, että tästä alkaa ne Pihlan joulumuistot. Vaikka se ei tästä joulusta varmasti paljoa ymmärrä, saati muista, niin tämä on kuitenkin se ensimmäinen kokemus. Ja joulun merkitys Pihlalle sen kun kasvaa. Ajatella, että nyt on meidän vuoro luoda toiselle se "ihana lapsuuden joulu" joita itsekin muistelee. Ja samalla omaan jouluun tulee ihan uusi puoli ja uudenlainen innostus kun saa toisen innostusta seurata. Ihanaaihanaa :)



Yksi ehdoton koriste on Amaryllis, yksi mun suosikkikukista. Tämä yksilö on jo lähes kokonaan auennut, toivottavasti pysyy nättinä vielä viikon päivät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.