maanantai 7. maaliskuuta 2011

Hillolla vai mantelimassalla?

Vai ei kummallakaan?
Mitä laskiaispulliin tulee, valitsen viimeisimmän vaihtoehdon, en ole hillon, enkä mantelimassan ystävä.
Mun suurta herkkua on äidiltä opittu laskiaispullaversio: pohjaosasta koverretaan sisus pois, sekoitetaan joukkoon kermavaahtoa ja mössö laitetaan takaisin. Väliin vielä kermavaahtoa ja avot, valmista tuli! Tykkään.

Eilen innostuin leipomaan näitä pullia. Enpä olekaan aikoihin pullia leiponut, täytyi netistä etsiä ohje taikinaan :)


Näitä tehdessäni mietin enemmänkin tällaisia opittuja ja perheessä siirtyviä makutottumuksia. Lapsena sitä syö jotain ruokaa tietyllä tavalla täysin mukisematta ja tyytyväisenä, autuaana ajatellen, että kaikki syö niin. Kunnes sitten isompana huomaa, että kas, ei kaikkien laskiaispullat olekaan samanlaisia. Edelleenkin meillä tulee Mikon kanssa vastaan näitä erilaisuuksia, alkuun tuntui vaikealta luopua jostain totutusta tavasta valmistaa/syödä joku ruoka. Esimerkiksi mustamakkaran kanssa oon oppinut Mikon myötä syömään puolukkahilloa. Toisaalta Mikko on ottanut omakseen mm. nämä laskiaispullat, ovat kuulemma parempia kuin muuten tehdyt :)

Vietiin Mikon äidille ja isälle eilen tuoreeltaan pullat, mutta muutin "reseptiä" vastaanottajien mukaan, väliin laitoin hieman  mansikkahilloa... Täytyykin kysellä miten ne maistui.



Onko teillä tullut vastaan erilaisia versioita samasta ruoasta? Ootko oppinut jonkun uuden tavan laittaa tuttua ruokaa?

4 kommenttia:

  1. Laskiaispullat on ehdottomasti syötävä mantelimassalla, edes kermaa ei tarvita kunhan mantelimassaa on reilusti :)

    VastaaPoista
  2. Aah, mä olenkin ihan täysin perinteiden rikkoja kun sanon että MOLEMMILLA! Ja kermavaahtoa pitää myös olla. Harvemmin tulee ostettua kaupasta valmiita laskiaispullia, mutta joskus kyllä. Silloin ärsyttää sikana että pitää valita. Yleensä sitten valitsen mantelimassapullan, vadelmahillo on helppo lisätä itse. Ja nyt kun mietin, itse tehdessä käytän tuota Main äidin tyyliä, ja vadelmahilloa lisäksi, mantelimassaa ei tule hankittua. Niin tai näin, on ne laskiaispullat vaan herkkua :)

    VastaaPoista
  3. Hepsu; Millaisessa muodossa se mantelimassa ylipäätään on pullassa?
    Lau; No sullapa on monta vaihtoehtoa :) Onpa mistä valita :)

    VastaaPoista
  4. paaaaljon mantelimassaa ja vähäsen kermavaahtoa mulle! :D

    VastaaPoista

Ihanaa, kun kommentoit. Mai tykkää.